Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 21-12-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Straatroof

VEENENDAAL Op maandag 20 december raakte een vrouw lichtgewond bij een straatroof.

Rond 18.05 uur liep een 67-jarige vrouw uit Veenendaal over de Duivenwal. Plotseling voelde zij een ruk aan haar tas. Zij hield de tas vast en begon te schreeuwen. De verdachte bleef echter aan de tas rukken, waardoor de vrouw ten val kwam en de verdachte er met haar tas vandoor ging. In de tas zaten persoonlijke bescheiden en een portemonnee. Het slachtoffer liep letsel aan haar arm en hand op.

Getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Gordel bewijst zijn nut

VEENENDAAL Op maandag 20 december raakten een vader en zijn zoon gewond bij een aanrijding.

Rond 17.45 uur reed een 46-jarige automobilist uit Opheusden met zijn 14-jarige zoon over De Smalle Zijde in de richting van de Antennestraat. Daarbij zag hij een langs de weg geparkeerde aanhangwagen van een vrachtwagen te laat. Hij gaf nog een ruk aan zijn stuur en remde hard, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De vader liep een gebroken borstbeen op en zijn zoon een hoofdwond en een gekneusd been. De jongen zat klem met zijn benen en is door de brandweer bevrijd. Beiden werden per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. De vader had kennelijk een beschermengeltje: hij verklaarde pas sinds twee weken zijn autogordel te dragen. Hij werd twee weken geleden bekeurd voor het niet dragen van de gordel en heeft hem sindsdien wel om. Ook zijn zoon droeg de gordel.

De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden van het ongeval.