Gemeente Hengelo

Mededelingen 21 december 2004, week 52
Collecte Informatieavond RBT
Gemeenteraad Veilig omgaan met vuurwerk Controle hondenbelasting Het Broek
Gewijzigde openingstijden Stadskaart 2005
Alzheimer Café Bouwplannen
ADHD Café Monumentenvergunning
Kinderen en overgewicht Wet bodembescherming
Jaarboek Hengelo 2004 Wet milieubeheer
Nieuwjaarsreceptie Kapvergunningen
Nieuwjaarsconcert Parkeerplaatsen voor gehandicapten De gemeenteraad vergadert op dinsdag 21 december 2004 vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* benoeming commissievoorzitter Werken en Zorg
* wijziging samenstelling commissie BZ en LJ Organisatie / Bestuursagenda.
Een van de raadsleden spreken?
Wilt u een van de raadsleden spreken? Vanaf pagina 24 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon 245 9555.
In de periode van 24 december 2004 tot 3 januari 2005 gelden voor verschillende gemeentelijke balies aangepaste openingstijden. In de periode rondom Kerst en Oud en Nieuw zijn alle gemeentelijke
* geopend van 08.30 - 13.00 uur
Kantoor Twente Milieu, Afvalbrengpunt en kringloopbedrijf

Op 24 en 31 december zijn het kantoor van Twente Milieu en het Afvalbrengpunt gesloten vanaf 14.30 uur. Het brengpunt van het Kringloopbedrijf (op het Afvalbrengpunt) is op 24 en 31 december de gehele dag gesloten.

Textielcontainers afgesloten

* 30 december vanaf 15.00 uur tot en met 3 januari 2005 (10.00 uur).

Alzheimer Café

Op dinsdagavond 21 december 2004 vindt de maandelijkse bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats. In verband met de kerstperiode deze keer niet op de laatste dinsdagavond van de maand.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners. Naast contact is er ook ruimte voor informatie. Deze avond heeft het thema levensboek. Er wordt uitleg gegeven over het waarom van een levensboek, hoe het gemaakt kan worden en hoe het te gebruiken is. De tweede helft van de avond is er een optreden van het koor "Lage dames, hoge heren".

De avond wordt gehouden in Café de Oriënt aan de Boerhaavelaan, achterkant ziekenhuis (ingang vergadercentrum). De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. Op deze sfeervolle decemberavond is de entree en het eerste kopje koffie met wat lekkers gratis. Voor informatie kunt u zich wenden tot SWOH, telefoon 242 6205.

ADHD Café

Op maandagavond 27 december 2004 vindt de maandelijkse bijeenkomst van het ADHD Café plaats. Het ADHD Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met ADHD, hun familie, bekenden en geïnteresseerden. U bent van 19.00 - 22.00 uur van harte welkom in Café de Oriënt, Boerhaavelaan, aan de achterzijde van ziekenhuis SMT.

Voor informatie: e-mail naar adhdcafé@home.nl of bel naar 290 5325.

053 - 487 6890, dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur. De gewenste Jaarboek Hengelo 2004
Hoe komt het dat Hengelo is zoals het is? En waar gaat het in de toekomst naar toe? Hierover en over andere wetenswaardigheden kunt u lezen in het recent verschenen Jaarboek 2004. Het Jaarboek Hengelo 2004 kost 10 en is verkrijgbaar in de boekhandel. Informatieavond RBT

De stuurgroep RBT organiseert op dinsdag 11 januari 2005 een speciale informatieavond over het Regionaal Bedrijventerrein Twente (RBT) in de burgerzaal van het stadhuis in Almelo. Belangstellenden kunnen tussen 16.00 uur en 20.00 uur een kijkje komen nemen en zich laten informeren over het haalbaarheidsonderzoek.

Tijdens de informatiebijeenkomst zijn inhoudelijk betrokkenen aanwezig om uw vragen te beantwoorden en een toelichting te geven op het haalbaarheidsonderzoek. Bovendien worden er met vaste regelmaat rondleidingen gehouden langs verschillende informatiepunten. Verder worden de plankaarten aan u gepresenteerd.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C. Voortman, telefoon 053 - 430 7405.

Veilig omgaan met vuurwerk
Is vuurwerk gevaarlijk? Op welke leeftijd mag je vuurwerk kopen? Wanneer mag je vuurwerk aansteken? Wat doe je met vuurwerk dat niet is afgegaan en wat doe je bij een brandwond? Weten kinderen eigenlijk het antwoord op al deze vragen?

Om kinderen meer te weten te laten komen over vuurwerk, brand en alle veiligheidsregels is door brandweer Nederland een spannend spel ontwikkeld dat gespeeld kan worden op de website www.brandweer.nl. Kinderen kunnen spelenderwijs zelf de antwoorden opzoeken via een avonturenspel met vele vuurwerkonderwerpen.

Steek vuurwerk niet vroegtijdig af!

Jongeren die door de politie worden betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk of het afsteken van vuurwerk na 1 januari, worden doorverwezen naar bureau Halt. Vervolgens worden ze door Halt, in samenwerking met de afdeling Wijkbeheer van de gemeente, ingezet voor het opruimen van vuurwerkafval in de eerste week van januari.

Wacht niet te lang met het opruimen van vuurwerkafval

20 % van alle vuurwerkongelukken gebeurt op Nieuwjaarsdag. Vooral kinderen steken weigeraars die op straat zijn achtergelaten opnieuw aan. Ruim vuurwerkafval dus altijd meteen op. Meer vuurwerktips vindt u op www.veiligheid.nl.

Vragen?

Als u vragen heeft over vuurwerk kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer Hengelo, telefoon 245 1111.

Het Broek

Het Informatiecentrum Het Broek sluit haar deuren! Voor informatie over duurzaam bouwen, duurzaam wonen en Het Broek kunt u uitsluitend nog op zaterdag 18 en zondag 19 december terecht. Het informatiecentrum aan de Kolbleistraat 8 (nabij de Europaschool) is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Stadskaart 2005

De nieuwe stadskaart van Hengelo is uit. Deze is als gevouwen exemplaar verkrijgbaar bij de Gemeentewinkel in het stadhuis en kost 3 euro. De kaart is als wandkaart verkrijgbaar bij de afdeling Geo-informatie in het Stadskantoor. De geplastificeerde uitgave kost 15 euro en de papieren wandkaart kost 6 euro. Eventuele verzendkosten bedragen 8 euro.

Meer informatie?

Voor informatie kunt u bellen met de afdeling Geo-informatie, telefoon 245 9605.
Aanvragen zijn ingediend voor:

* Bittervoornstraat 23, veranderen en vergroten woonhuis
* Irisstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Reitzstraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Semmelweisstraat 38, oprichten schuur

* Weijinksweg 1, veranderen en vergroten woonhuis Aanvragen zijn ingediend voor:

* Binnenhavenstraat 2 A, plaatsen 2 lichtbakken en twee opschriften
* Het Plein nabij nr. 50 , oprichten brug over Bornsebeek
* Josef Haydnlaan 30, 32, 34, vergroten en vernieuwen 3 woonhuizen
* Oelerweg 32 - A, plaatsen lichtbak dubbelzijdig
* Rumkehof 17, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. dakopbouw
* Uitslagsweg 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Van Ostadestraat 53, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Waalstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Deldenerstraat 61, veranderen entree /portaal
* Woolderesweg 42, veranderen en vergroten woonhuis genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52. In de week van 6 tot en met 10 december 2004 is vergunning verleend voor:

* Boortorenweg 27, oprichten opslaghal

* De Strip, oprichten 61 woonhuizen

* Enschedesestraat 193, oprichten woonhuis
* Geerdinksweg 141, veranderen gevel ziekenhuis
* Geraniumstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker en plaatsen dakkapel

* Jacob Catsstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Korte Smienkweg 16, veranderen en vergroten paardenstal
* Laurens Bogtmanstraat 20, oprichten berging
* Markt 1 C, veranderen gevel en plaatsen opschrift
* Oldenzaalsestraat nabij nr. 203, oprichten 9 appartementen en bedrijfsruimte

* Oude Molenweg 42 - 44, veranderen en vergroten snookercentrum
* Rudolfstraat 69, veranderen en vergroten woonhuis
* Sloetsweg 140, veranderen en vergroten woonhuis
* Wegtersweg 26, oprichten showroom

Sloopvergunning

In de week van 6 tot en met 10 december 2004 is vergunning verleend voor:

* Loninkvoetpad 14, slopen rundveestal

Monumentenvergunning

In de week van 6 tot en met 10 december 2004 is vergunning verleend voor:

* Geurdsweg 4, vernieuwen voegwerk
De verleende bouw-, sloop-, en monumentenvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Iedere belanghebbende die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 6 tot en met 10 december 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 245 9647.

Monumentenvergunning

Een aanvraag is ontvangen voor het verkrijgen van een vergunning als bedoeld in de Monumentenverordening en de Monumentenwet voor:
* Deldenerstraat 61, veranderen entree/portaal

Het desbetreffende object staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

Ter inzage

De aanvraag ligt met ingang van 21 december 2004 twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over de in behandeling genomen aanvraag voor 4 januari 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet bodembescherming

Het College van B en W heeft een ontwerpbeschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze beschikking is voorlopig vastgesteld dat op de locatie Steijnstraat 68 en 70, kadastraal bekend onder sectie O, nummers 5144, 5145, 5146, 5147, 5148, 5149 en 4385 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Daarnaast wordt voorlopig ingestemd met het ingediende saneringsplan. Ter inzage en bezwaar
De ontwerpbeschikking ligt van 22 december 2004 tot en met 18 januari 2005 ter inzage bij de afdeling Bodem, Stadskantoor. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken. Deze kunt u richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Smink van de afdeling Bodem, telefoon 245 9892. Ontwerpbeschikkingen
Burgemeester en wethouders zijn van plan om:

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) te verlenen aan Maatschap Versteeg, Oelersteeg 24, voor een melkrundveehouderij. De inrichting viel voorheen onder de werking van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer. Omdat het voornemen bestaat om de rundveestapel uit te breiden tot 110 stuks melkkoeien wordt de inrichting vergunningplichtig.
* een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) te verlenen aan Reklatekst, Weyinksweg 31, voor een inrichting voor het vervaardigen en monteren van visuele reclame en opslag van materiaal t.b.v. de productie en stalling van transportmiddelen. De vergunning wordt aangevraagd vanwege verandering in het bedrijf en omdat de bestaande vergunning is verouderd.
* een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) te verlenen aan Precisie Industrie van der Akker BV, Topaasstraat 24, voor een machinefabriek. De vergunning wordt aangevraagd vanwege verandering in het bedrijf.

Het voornemen bestaat om aan de vergunningen voorschriften te verbinden die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikkingen, de daarbijbehorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 22 december 2004 tot en met 19 januari 2005 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor.

Tegen de ontwerpbeschikkingen kan een ieder tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten worden gericht aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt.

Kapvergunningen
In de week van 7 tot en met 14 december 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 eik in de Geurdsweg, ter hoogte van de huisnummers 25 en 27. Herplant: 3 eiken, in de maat 14/16, binnen één jaar na de kap van de eik.

* 1 eik in de Breemarsweg, ter hoogte van sectie D, nummer 14697. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort in de maat 12/14 binnen één jaar na de kap van de eik.

* 1 eik in de Maartenstraat, ter hoogte van huisnummer 24. Herplant:
1 haagbeuk, in de maat 14/16, binnen één jaar na de kap van de eik.

* 1 wilg in de Henry Woodstraat, ter hoogte van de vijver tussen de scholen. Herplant: geen.

* 7 berken, 3 wilgen en 1 els aan de Hasselerbaan, ter hoogte van de strook tegen het gezondheidscentrum. Herplant: geen.
* 1 eik en 1 berk langs het trapveld tussen de Henry Woodstraat en de Carl Muckstraat. Herplant: geen.

* 4 eiken en 2 lijsterbessen in de Havezatenlaan, ter hoogte van de school "De Triangel" in Hengelo. Herplant: geen.
* 1 berk in de Oostelijke Esweg, nabij het viaduct aan de achterzijde van de Otto Klempererstraat 117. Herplant: geen.
* 3 kerstdennen in de Otto Klempererstraat, opzij van huisnummer 117. Herplant: geen.

* 2 Prunus serotina (bospest) en 1 vlier in de Pierre Monteuxstraat, achter huisnummer 38 langs de Hasserbaan. Herplant: geen.
* 1 els, 9 berken en 7 wilgen aan de Hasselerbaan, ter hoogte van de vijver bij het winkelcentrum tussen het fiets- en voetpad. Herplant: geen.

* 2 lijsterbessen, 2 vlieren, 1 berk, 1 hazelaar en 1 esdoorn in de Robert Stolzstraat bij de beek, achter de huisnummers 140 tot en met 174. Herplant: geen.

* 1 wilg in de Robert Stolzstraat, ter hoogte van huisnummer 132. Herplant: geen.
Verplantvergunningen
In de week van 7 tot en met 14 december 2004 zijn verplantvergunningen verleend voor:

* 1 esdoorn in de Paul Steenbergenstraat in het plantvak, ter hoogte van de parkeerplaats aan de achterzijde van supermarkt Sanders. De esdoorn wordt, op een nader te bepalen plek, in 2005-2006 herplant.

* 12 elzen in de Willem van Otterloostraat, in verband met het plaatsen van beschutting langs de vijver bij het winkelcentrum. De elzen worden langs de vijver herplant.

* 6 lindebomen in de Louis van Gasterenstraat, ter hoogte van huisnummer 69 (flat). De lindebomen worden op een nader te bepalen plek in 2005-2006 herplant.

* 14 esdoorns in de Paul Steenbergenstraat, langs de parkeerplaatsen aan de achterzijde van supermarkt Sanders, in Hengelo. De 14 esdoorns worden, op een nader te bepalen plek, in 2005-2006 herplant.
De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de infobalie SBO, Stadskantoor. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een Parkeerplaatsen voor gehandicapten
In de week van 13 tot en met 17 december 2004 is besloten de volgende gehandicaptenparkeerplaatsen toe te wijzen:

* Straatsburg, de eerste rechter haakse parkeerplaats direct bij de hoofdin-/uitgang van het appartementencomplex met de nummers: 102 tot en met 134, 214 tot en met 230, 314 tot en met 330

De betreffende parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigena(a)r()esse) van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld.
Het besluit ligt gedurende zes weken ter inzage bij de dienstbalie van de dienst SBO, Stadskantoor. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.