Ingezonden persbericht


Persbericht

Cijfers derde kwartaal 2004 van Neopost

Parijs / Almere, 21 december 2004 -- Neopost, Europees marktleider en wereldwijd op één na grootste leverancier op het gebied van mailingoplossingen, heeft in het derde kwartaal van 2004 (eindigend op 31 oktober 2004) een omzet behaald van 180,8 miljoen euro.

"We zijn tevreden met het business niveau van Neopost in dit derde kwartaal van 2004. De omzet is in elke markt gestegen, mede dankzij de kwaliteit van het productenaanbod en het effectieve sales-beleid. Al vanaf het begin van dit jaar heeft de organische groei goed en zeer snel doorgezet, waardoor we de sales-richtlijnen voor het volledig jaar 2004 hebben kunnen aanscherpen. De performance die in de afgelopen maanden is bereikt laat het belang zien van een goed commercieel beleid en eveneens de kracht van onze Neopost-teams. We hebben daardoor een groei in de omzet én een verbetering in winstgevendheid verwezenlijkt. De komende jaren zullen in het teken staan van productlanceringen en goede business mogelijkheden, waardoor we zeker vertrouwen hebben in de toekomst", stelt Jean-Paul Villot, Chairman en CEO van Neopost. De organisatie verwacht over het hele jaar 2004 een operating marge te bereiken van 22,5 procent.

Victor Dake, Managing Director van Neopost BV: "Afgelopen jaar hebben we de Neopost SI 62 en de Neopost SI 82 couverteermachines in Nederland geïntroduceerd en beide couverteersystemen zijn door de markt enthousiast ontvangen. Mede hierdoor zal Neopost BV het jaar 2004 positief afsluiten. De verwachtingen voor 2005 zijn eveneens optimistisch; we anticiperen op een sterke omzetgroei, met name omdat - volgens de richtlijnen van TPG Post - de mechanische frankeermachines dienen te worden vervangen door NetSet(TM) frankeermachines." Met NetSet (TM) staat de frankeermachine in direct contact met het netwerk van TPG Post. Daardoor kan er op elk gewenst moment frankeertegoed opgeladen worden. Neopost BV - Palmpolstraat 5, 1327 CA Almere
Tel.: 036 - 549 31 33, e-mail: informatie@neopost.nl, website: www.neopost.nl

Over Neopost BV
Neopost BV is toonaangevend leverancier van geavanceerde couverteersystemen, frankeermachines, weegschalen, briefopeners, postkamermeubilair en supplies. De organisatie biedt - ongeacht de specifieke business - een op maat te maken totaaloplossing en zet hierbij apparatuur en postkamermeubilair in die de vereiste ondersteuning leveren om binnen iedere organisatie de performance én klanttevredenheid te maximaliseren. Neopost BV is gevestigd in Almere en onderdeel van het beursgenoteerde, Franse Neopost SA. De Neopost Group is Europees marktleider op het gebied van frankeren en couverteren. Dankzij de jarenlange, succesvolle samenwerking met haar internationale netwerk van 90 distributeurs en officiële partners levert Neopost maatwerk aan meer dan 800.000 klanten in 70 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk en er zijn diverse verkoop- en productievestigingen in België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland, Japan, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2002 nam Neopost zowel Ascom Hasler (wereldwijd nummer drie leverancier van mailingoplossingen) als Stielow (toonaangevend leverancier van postkamermeubilair en enveloppenopeners) over. Nadere informatie over Neopost: www.neopost.nl.
---

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Bos, telefoon: 055 - 366 3034, fax: 055 - 360 2661, e-mail: margienke@influx-pr.com Ref: Pb0704