Ingezonden persbericht


Persbericht

Emmeloord, 21 december 2004

Meer inzicht en overzicht met Metacom Multiview

Van Meijel Automatisering uit Emmeloord, dat software-oplossingen voor de totale bouw en aanverwante sectoren ontwikkelt, heeft Metacom Multiview op de markt gebracht, een nieuw online managementinformatiesysteem, dat gekoppeld is aan het bedrijfsinformatiesysteem Metacom. Met Multiview wordt alle informatie, die in Metacom -maar ook in andere systemen- opgeslagen is, sneller en beter toegankelijk gemaakt. De gebruiker kan zelf bepalen welke informatie hij krijgt en hoe die gepresenteerd wordt.

Vooral in de bouw met zijn beperkte marges is een up-to-date inzicht in het verloop en de winstgevendheid van bouwprojecten van levensbelang. Hoe actueler de informatie des te eerder men kan bijsturen. Veel informatie is echter gekoppeld aan specifieke werkzaamheden of afkomstig uit verschillende bronnen. Zonder kennis van automatisering is het haast onmogelijk om al die informatie boven tafel te halen en overzichtelijk te ordenen. Met Metacom Multiview kunnen medewerkers op elk gewenst tijdstip de informatie krijgen, die zij voor hun functie nodig hebben en op de manier, die het best bij hen past. Of het nu gaat om overzichten, omzetgegevens, planning, prognoses of hele specifieke vragen; alle informatie kan in principe met één druk op de knop uit het systeem gehaald worden. Voor gebruikers, die zelf niet dagelijks met Metacom werken, wordt een viewer op de pc geïnstalleerd, die de informatie in haar uiteindelijke vorm presenteert.

De kracht van Multiview is dat de informatie helemaal op maat van de individuele gebruiker gesneden kan worden. Centraal wordt geregeld welke medewerkers toegang hebben tot Multiview en tot welke informatie. Daarvoor kan een duidelijke koppeling gemaakt worden tussen de functie van de medewerkers en de informatie, die zij voor het uitoefenen van die functie nodig hebben. Elke gebruiker krijgt in feite zijn eigen dashboard en hij kan de informatie naar eigen inzicht en behoefte sorteren en presenteren. Bijvoorbeeld in de vorm van tabellen, taartgrafieken of staafdiagrammen, maar er zijn ook mogelijkheden om de activiteiten in een tijdbalk te presenteren of naar Excel-sheets te exporteren.

Multiview is uiteraard volledig in Metacom geïntegreerd en kan de informatie uit alle Metacom-modules ophalen, waarbij ook combinaties van data uit meerdere modules mogelijk zijn. Omdat Multiview ontwikkeld is als .NET-oplossing, kan er ook informatie ook uit andere systemen gehaald worden. Het is zelfs mogelijk om via internet gegevens van externe partijen als toeleveranciers op te halen en in rapportages te verwerken.


---

Noot voor de pers: Meer informatie over Van Meijel Automatisering is te vinden op www.vanmeijel.nl. U kunt ook contact opnemen met Loes Rosenberg, telefoon: 0527-614767 of per e-mail: lrosenberg@vanmeijel.nl.

Over Van Meijel Automatisering
Van Meijel Automatisering BV uit Emmeloord heeft zich al sinds de oprichting in 1986 gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor de bouw en aanverwante sectoren. VanMeijel is leverancier van het geheel in eigen beheer ontwikkelde bedrijfsinformatiesysteem Metacom. Metacom is een geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem, dat het gehele bouwproces en alle administratieve functies in bouwconcerns ondersteunt. Momenteel is Metacom geheel of gedeeltelijk in gebruik bij zo'n 400 bouwbedrijven. Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote en middelgrote bouwbedrijven, die ervoor kiezen hun bedrijfsprocessen te structureren en te optimaliseren. Naast een ontwikkel- en implementatie-afdeling beschikt VanMeijel over een uitgebreide service-organisatie voor ondersteuning en begeleiding van gebruikers van Metacom.