Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 21 december 2004

Oplichter actief

Politie waarschuwt potentiële slachtoffers en roept benadeelden op aangifte te doen

Twente

De Politie Twente is opzoek naar een 36 jarige oplichter uit Almelo. De man benadert in de hele regio bedrijven voor het kopen van reclameruimte op bewegwijzering. Hij doet dit uit naam van het Nijverdalse bedrijf genaamd: Region. Region heeft hier echter niets mee te maken. Inmiddels hebben tien bedrijven (uit o.a. Hengelo, Almelo, Oldenzaal) aangifte gedaan van oplichting. De Politie Twente vermoedt dat er tientallen gedupeerden zijn. Daarom deze waarschuwing en oproep om (poging) oplichting te melden bij de politie. De gedupeerde bedrijven zijn elk voor ongeveer E 1000,00 opgelicht.

Aanrijding met letsel

Vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Oldenzaal

Op maandag 20 december '04 omstreeks 19.44 uur reed een 26 jarige Hengelose automobiliste over de Berkstraat in Oldenzaal l. Zij reed in de richting van de Ossenmaatstraat. Een 45 jarige automobiliste uit Weerselo reed over de Titus Bransmastraat en wilde bij de kruising met de Berkstraat haar weg rechtdoor vervolgen. De vrouw verleende echter geen voorrang aan de Hengelose automobiliste. Hierdoor kwamen zij in botsing. De auto's raakten zwaar beschadigd. De 26 jarige vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij klaagde over pijnlijke heup en schouder. De beide auto's werden afgesleept. (04-156206)

Verduistering

Werknemer werd aangehouden

Ootmarsum

Een 46 jarige afdelingschef van een bedrijf in Ootmarsum deed op maandag 20 december '04 aangifte van verduistering. Hij verdacht een 22 jarige werknemer van het bedrijf van verduistering van goederen. De werknemer werd na zijn werktijd omstreeks 22.05 uur, op weg naar huis, door de politie gecontroleerd. In de auto troffen agenten twee sloffen sigaretten, die afkomstig waren van zijn werkgever, aan. Tevens werd er een aansteker in de vorm van een vuurwapen in de auto aangetroffen. Omdat deze aansteker geschikt is voor afdreiging werd deze evenals de sloffen sigaretten in beslaggenomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd opgesloten. In de woning van de verdachte troffen de agenten 44 sloffen sigaretten aan. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (04-156234)

Zware mishandeling

Man werd zomaar van de fiets geslagen en raakte bewusteloos. De Politie Twente is opzoek naar getuigen

Hengelo

Een 20 jarige man deed aangifte van zware mishandeling. Hij fietste op zondag 19 december omstreeks 3.25 uur over het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Plotseling werd hij, zonder enige aanleiding, door een man van de fiets geslagen. Hij kwam op de grond terecht en heeft enkele minuten het bewustzijn verloren. Toen de man weer bij kwam zag hij een groep van ongeveer vier personen op de fiets hem passeren. Mogelijk dat deze personen bijzonderheden hebben gezien die de politie kan helpen met het opsporen van de dader. Het slachtoffer is met pijn en moeite naar huis gefietst. Onderweg is hij enkele keren onwel geworden. Eenmaal thuis stelde hij zich onder behandeling van de huisarts die hem naar het ziekenhuis verwees. De man werd daar opgenomen. Hij heeft een hersenschudding, een stuk van zijn tand en een beschadigde lip. Het signalement van de dader: ongeveer 1.85 meter lang, droeg een blauwe bomberachtig jack en had een Feijenoordsjaal om. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is opzoek naar de jongens op de fiets en andere getuigen die mogelijk bijzonderheden hebben gezien. Telefoonnummer: 0900-8844 of bel anoniem met Bel M. 0800-7000 (04-155896)

Beroving

Bejaarde vrouw werd beroofd van haar tas

Enschede

Op maandag 20 december omstreeks 13.49 uur fietste een 80 jarige vrouw uit Enschede over de Emmastraat in haar woonplaats. Op een gegeven moment werd zij door een onbekende man op een fiets ingehaald. De man pakte haar tas uit haar mandje en fietste weg in de richting van het centrum. Signalement van de man: buitenlands uiterlijk, ongeschoren, zwart/blauwe muts, zwarte jas, zwarte fiets. De vrouw heeft aangifte gedaan. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. (04-155981)

Aangehouden met gestolen autoradio

Twee mannen aangehouden die gestolen autoradio te koop aanbieden

Enschede

Maandagavond 20 december om ongeveer 23.45 uur meldde een 26 jr. Enschedeër dat hij een bij hem gestolen autoradio op het spoor was gekomen. Op internet was deze radio aangeboden en hij had met de verkoper een afspraak gemaakt. Op de Reulver in Enschede was afgesproken en toen de politiemensen ook ter plaatse waren kwam een auto aanrijden met daarin twee personen. Bij controle waren de twee in bezit van een autoradio die inderdaad in de nacht van vrijdag op zaterdag jl. uit de auto van de 26 jr. was ontvreemd. De auto was opengebroken toen deze aan de Zuidhollandlaan in Enschede geparkeerd had gestaan. De twee die aan kwamen rijden met de radio, Enschedeërs van 21 en 22 jr., zijn aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. De radio is in beslag genomen. (04-156040)

Drugspand bezocht

Politie heeft zes personen aangehouden

Almelo

Naar aanleiding van meerdere klachten van overlast uit de buurt werd op maandag 20 december '04 omstreeks 16.30 uur een woning aan de Kalkovenweg in Almelo bezocht. De 46 jarige bewoner en vijf aanwezige personen (45,34,36,45,53 jaar uit Almelo) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De woning werd doorzocht op (hard)drugs. In de woning werd niet meer dan gebruikershoeveelheid aangetroffen. De vijf personen werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De bewoner is in verzekering gesteld. Agenten zagen dat in de meterkast illegaal elektra en gas werd afgetapt. De wijze waarop was gevaarlijk en daarom werd onmiddellijk de Cogas gewaarschuwd. De Cogas zal hiervan aangifte doen. (04-156142)

Jongen overleden

De 17 jarige passagier uit Almelo is op vrijdag 17 december '04 in het ziekenhuis overleden.

Onderstaand persbericht is eerder verzonden.

Ernstige aanrijding

Ernstig gewonde jongen na aanrijding naar ziekenhuis

Almelo

Een 22 jr. Almeloër reed zondagmorgen 12 december om ongeveer 00.30 uur over de Schuilenburgsingel in Almelo, komende uit de richting van de Wierdensestraat. Voor, achter en naast hem reden vrienden van hem in dezelfde richting. Voor zover tot nu toe is vastgesteld, reed de 22 jr. over de linker rijstrook van de Schuilenburgsingel. Hij wilde een voor hem rijdende vriend inhalen en zag toen dat deze plotseling, gekomen bij de Slachthuiskade / Dollegoorweg, naar links uitweek omdat van rechts een auto aan kwam rijden. De 22 jr. moest toen ook naar links en ramde daarbij een verkeerspaal die op de middengeleider stond. De auto van de 22 jr. kwam op de kop terecht. Een 17 jr. Almeloër, die als passagier in de auto van de 22 jr. had gezeten, was uit de auto geslingerd en werd met zwaar lichamelijk letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij op de intensive care is opgenomen. Zijn toestand is zorgelijk. De 22 jr. bestuurder bleef ongedeerd, zijn rijbewijs is ingevorderd. Een verder onderzoek naar b.v. snelheid zal worden ingesteld. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Opel Corsa, die van rechts uit de Slachthuiskade is gekomen en waarvoor moest worden uitgeweken. Deze bestuurder is volgens getuigen nog wel gestopt maar is daarna doorgereden. (04-152432)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --