De Balie

Doe mee aan de Dag van de Dialoog

Op dinsdag 21 december gaan Amsterdammers met elkaar in gesprek. Aan dialoogtafels overal in de stad praten we over samen wonen, werken en leven in Amsterdam. De gemeente Amsterdam ondersteunt dit initiatief en roept alle Amsterdammers op om mee te doen aan de Dag van de Dialoog. Iedereen die het gevoel heeft 'iets' te willen doen, kan nú zijn stem laten horen. Doe mee, schuif aan bij een tafel of organiseer er zelf een. Bijvoorbeeld in je school, bedrijf, club of gewoon thuis.

Aanleiding en doel De Dag van de Dialoog brengt Amsterdammers met verschillende achtergronden bij elkaar. De moord op Theo van Gogh en de gevolgen daarvan hebben het gesprek op straat, in het café, de coffeeshop, de moskee, de kerk en school versterkt. Steeds meer Amsterdammers praten over de leefbaarheid van Amsterdam, hun angsten en hun wensen. Het initiatief voor deze eerste Dag van de Dialoog in Amsterdam komt van Nieuwe Maan Communicatie Adviesgroep en is geïnspireerd door de Rotterdamse Dag van de Dialoog. Samen met partners zoals Rabobank Amsterdam en Omstreken, Amsterdam met hart en ziel en de Balie biedt de Dag van de Dialoog Amsterdammers een platform voor gesprek. De gemeente ondersteunt dit omdat het aansluit bij het actieplan 'Wij Amsterdammers' dat onder meer de positieve krachten in de stad stimuleert.

De dialoog Wat maakt jou Amsterdammer? Hoe houden we de sfeer goed? Wat kun je daar zelf aan doen? Wat verwacht je van anderen? De dialoog is een simpele en doeltreffende methode waarbij mensen in een kleine kring ervaringen met elkaar uitwisselen. Bij de dialoog gaat het er om te luisteren en zo meer begrip te krijgen voor elkaar. De gesprekken leveren ideeën op om de leefbaarheid in Amsterdam te vergroten en in gesprek te blijven.
---
debalie ondersteunt dit initiatief en zal op 21 december van 11.00 uur-13.00 uur gesprekken organiseren in de foyer. Aan diverse tafels zullen diverse gespreksleiders samen met Amsterdammers de dialoog aangaan. Voor een plaats aan een van deze tafels dient u zich vóór vrijdag 17 december op te geven via natasja.van.den.berg@balie.nl of 020 5535100

Meer informatie op www.amsterdamdialoog.nl