Gemeente Nieuwegein

Raadscommissie buigt zich over concept-overeenkomst Corio

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nieuwegein is akkoord gegaan met de tekst van het contract dat de gemeente Nieuwegein wil gaan sluiten met Corio Nederland Retail B.V.* Het contract was voorgelegd aan een onafhankelijke partij voor een juridische toetsing. Deze Legal Audit wees uit dat er op één punt in het contract nog aanscherping nodig was. Dit is inmiddels gebeurd. Op 21 december zal de raadscommissie Binnenstad zich buigen over de conceptovereenkomst en de Legal Audit.

De conceptcontracten en de legal audit zijn voorlopig nog geheim omdat Corio nog moet aangeven welke bedrijfsgevoelige gegevens niet in de openbaarheid kunnen worden gebracht omdat dit hun positie als beursgenoteerde onderneming raakt. Op het moment dat dit bekend is, zullen alle stukken - met uitzondering van de gevoelige informatie van Corio - openbaar worden gemaakt.


* Al in augustus hebben college en Corio concrete afspraken gemaakt over de ontwikkeling van de Binnenstad. Deze afspraken zijn verwoord in een juridisch contract (vaststellingsovereenkomst). Deze vaststellingsovereenkomst is vervolgens voor een second opinion voorgelegd aan een onafhankelijke juriste voor een legal audit.

Invoerdatum 20-12-2004