Published: 06:00 21.12.2004 GMT+1 /Source: Innogenetics /BXS: INNX /ISIN: BE0160220738

Innogenetics bereikt de eerste mijlpaal in de ontwikkeling van snelle moleculaire microbiologische testen

Volledige persmededeling in pdf-formaat:
http://hugin.info/134093/R/972998/142826.pdf

Innogenetics verdient mijlpaalbetaling van Roche Diagnostics

Gent (België), 21 december 2004, 6.00 uur - De Belgische biofarmaceutische onderneming Innogenetics kondigde vandaag aan dat ze met succes de eerste mijlpaal heeft bereikt met betrekking tot de samenwerkingsovereenkomst voor Onderzoek en Ontwikkeling die in mei 2001 werd afgesloten met Roche Diagnostics voor de ontwikkeling van snelle moleculaire microbiologische testen. Nu deze mijlpaal is bereikt, zal Innogenetics vóór het einde van het jaar van Roche een betaling van 5 miljoen ontvangen.

De bepaling van de juiste aard van het organisme dat een bacteriële of schimmelinfectie veroorzaakt vergt momenteel een lange en vaak lastige procedure. Klassieke bloedcultuurprocedures kunnen meerdere dagen in beslag nemen vóór de medicus duidelijke resultaten krijgt over de agentia die de infectie veroorzaken. De combinatie van Innogenetics' eigen 'Spacer Technology' en brede know-how met de PCR-gebaseerde analytische platformen van Roche, zullen de nieuwe testen snelheid, gevoeligheid en specificiteit leveren, waardoor micro-organismen binnen een tijdsbestek van slechts enkele uren kunnen worden geïdentificeerd. Op die manier zouden medici veel sneller toegang kunnen krijgen tot belangrijke resultaten en aldus tijdig met een efficiënte therapie kunnen beginnen.

Paul Magrez, interim-CEO van Innogenetics, zegt: "Wij zijn goed op weg om de opvatting omtrent microbiologische testen te veranderen. Deze nieuwe producten zullen de behandelingsbenadering van infecties in ziekenhuizen veranderen door de diagnose van schimmels, grampositieve en gramnegatieve pathogene stoffen aanzienlijk te versnellen. Een vroege en snelle diagnose zal vooral belangrijk worden op intensive-careafdelingen, waar levensbedreigende risico's van aandoeningen zoals sepsis vaak voorkomen."

De Samenwerkingsovereenkomst voor Onderzoek en Ontwikkeling voorziet voor Innogenetics in nog meer mijlpalen, zodra er nog andere specifieke resultaten kunnen worden voorgelegd, die in het ontwikkelingsprogramma worden gedefinieerd. Daarenboven zal Innogenetics van Roche royalty's ontvangen op de verkoop van producten die onder de in mei 2001 ondertekende Licentieovereenkomst vallen.

Over Innogenetics
Innogenetics is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het uitbouwen van parallelle activiteiten op het vlak van diagnostica en therapeutische vaccins.

In 2003 steeg het omzetcijfer tot 73 miljoen, met een winstgevende diagnostische afdeling. Binnen haar diagnostische activiteiten ontwikkelt Innogenetics een groot aantal gespecialiseerde producten in 3 domeinen: infectieziekten (hepatitis C, hepatitis B en HIV), genetische testen (HLA weefseltypering en mucoviscidose) en neurodegeneratie (de ziekte van Alzheimer). Binnen haar therapeutische activiteit concentreert Innogenetics zich op de ontwikkeling van haar therapeutische vaccins om tegemoet te komen aan de onbeantwoorde medische behoeften in het domein van de infectieziekten, met twee nieuwe producten in klinische evaluatiefase (hepatitis C in fase 2 en hepatitis B in fase 1).

Met een sterk commercieel gericht management team en een duidelijk tweevoudig "business model" is Innogenetics een laag-risico investering in de biotechnologie met een mogelijk grote meeropbrengst. Innogenetics werd opgericht in 1985 en is genoteerd op Euronext Brussels. De zetel van het bedrijf is gevestigd in Gent. Innogenetics heeft verkoopsfilialen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Innogenetics telt wereldwijd 590 medewerkers en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 360 miljoen.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met :

Innogenetics
Jean-Christophe Donck
Vice President, Investor Relations
Phone +32 (0)9 329 1701
jeandon@innogenetics.com

www.innogenetics.com

SPECIALE OPMERKING MET BETREKKING TOT INFORMATIE OVER DE TOEKOMST Dit persbericht bevat verklaringen over de toekomst die risico's en onzekerheden inhouden, inclusief, maar niet beperkt tot projecties van toekomstige opbrengsten, resultaten uit de bedrijfsactiviteiten en andere risico's. Toekomstige beleggers moeten zich ervan bewust zijn dat dit ramingen zijn, die alleen het oordeel van ons management weergeven en zij mogen niet zonder meer vertrouwen op deze verklaringen met betrekking tot de toekomst.