Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave maandag 20 december

* GEDEELTELIJKE BEKENTENIS ONDERZOEK DOOSLAG 15-JARIGE ROTTERDAMMER

ROTTERDAM - Een 16-jarige Rotterdammer heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd in het onderzoek van de doodslag op een 15-jarige Rotterdammer zondagavond op de Beijerlandselaan. Op die avond ontstond er rond zeven uur op straat een onenigheid tussen het slachtoffer en een zestal jongeren. De ruzie ontaardde in een steekpartij waarbij hij verschillende keren is geraakt in de borststreek. Hij is nog ruim 100 meter doorgelopen en in een restaurant aan de overzijde van de Beijerlandselaan op de grond gevallen. Hij is direct gereanimeerd door politiepersoneel en door de GGD overgebracht naar een ziekenhuis. Ongeveer anderhalf uur later is hij daar aan zijn verwondingen bezweken. Kort na het misdrijf zijn er zes jongens, in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, afkomstig uit Rotterdam, aangehouden in een woning aan de Beijerlandselaan. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en in verzekering gesteld. Maandag heeft een 16-jarige jongen een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Het onderzoek van het rechercheteam richt zich verder op de rol van de andere verdachten en of er onder hen zijn die ook daadwerkelijk betrokken zijn geweest bij het toebrengen van het fatale letsel. De steekpartij ontstond als gevolg van een ruzie tussen het slachtoffer en het zestal, die elkaar overigens kenden. De precieze achtergronden zijn nog niet duidelijk en ook daar richt het onderzoek zich op. Een steekwapen, een mes is in beslag genomen.
Het rechercheteam (vijftien mensen) dat zich bezig houdt met dit misdrijf is geïnteresseerd in mensen die getuigen zijn geweest van het steekincident of anderszins over informatie beschikken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Feijenoord - Ridderster via tel. nr. 0900 - 8844 of via meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Ochtenduitgave maandag 20 december

* VIJFTIENJARIGE JONGEN OVERLEDEN NA STEEKPARTIJ

ROTTERDAM - Zondagavond overleed in het Zuiderziekenhuis een vijftienjarige jongen uit Rotterdam aan zijn verwondingen die hij eerder op de avond had opgelopen bij een steekpartij op de Beijerlandselaan.
Het slachtoffer had omstreeks kwart voor zeven op de Beijerlandselaan onenigheid gekregen met een aantal jongens. De woordenwisseling werd beslecht met een steekpartij, waarbij de 15-jarige jongen steekwonden in de borst opliep. Het slachtoffer kon nog op eigen kracht een restaurant binnen gaan, waar hij in elkaar zakte. Gealarmeerde politiemensen probeerde de jongen nog te reanimeren, waarna hij door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond werd vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. Daar overleed het slachtoffer anderhalf uur later aan het opgelopen letsel. Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft zes jongens uit Rotterdam (in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks tien uur werd in de Jacobusstraat een 26-jarige man uit Oude Pekela beroofd van onder meer zijn portemonnee. Het slachtoffer werd benaderd door drie mannen, waarna hij tegen de muur werd geduwd en in zijn zij werd geslagen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij z'n portemonnee, een horloge en een mobiele telefoon afgeven. Met de buit renden de berovers weg in onbekende richting.


* DRIE AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagavond vond op de Abram van Stolkweg een aanrijding plaats waarbij de auto van een 39-jarige inwoner uit Zwijndrecht werd aangereden. De bestuurder die tegen zijn auto reed stapte uit en bood de 39-jarige man een navigatiesysteem aan om zo de schade te regelen. Toen het slachtoffer hier niet mee akkoord ging stapte de man in zijn auto en ging er als een speer vandoor.
Inmiddels gewaarschuwd politiepersoneel zag de desbetreffende auto rijden op de Posthumalaan. Na een korte achtervolging werd het voertuig op de Machiniststraat tot stilstand gedwongen en werden de inzittenden, allen afkomstig uit Rotterdam in de leeftijd van 30, 25 en 24 jaar aangehouden. De auto bleek te zijn gestolen.


* MISHANDELING; VERDACHTEN AANGEHOUDEN EN HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam hield zondagavond naar aanleiding van een mishandeling, in een woning in de Van de Duyn van Maasdamstraat drie mannen (19, 20 en 28 jaar) aan. In de woning werd ook een hennepkwekerij ontmanteld. Omstreeks half zes werd aan de Floreslaan een 24-jarige man uit Vlaardingen, terwijl hij in de auto zat, aangevallen door vier jongens. Het slachtoffer kon zijn auto nog tijdig afsluiten, waarna de verdachten een ruit en de motorkap vernielden. Na de vernielingen reden de jongens in een auto weg. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden even later op signalement drie jongens in een woning in de Van de Duyn van Maasdamstraat aan. Tijdens de aanhoudingen werden 200 hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd.


* 15-JARIGE MEISJE BEDREIGD MET MES
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 15-jarige Rotterdamse werd zondagavond rond half acht met een mes bedreigd door een 14-jarige jongen, afkomstig uit Rotterdam. Het meisje had samen met een aantal vriendinnen een bezoek gebracht aan een horecagelegenheid in Rotterdam-Centrum. Daar hadden zij onenigheid gekregen met een groep jongens. Over en weer vielen toen wat klappen. Na het verlaten van de gelegenheid gingen de meisjes met de metro huiswaarts. Echter de groep achtervolgde hen wat resulteerde in een confrontatie op het Oostplein. Ook hier vielen klappen waarna het 15-jarige meisje werd bedreigd. Politiepersoneel hield in de directe omgeving vijf jongens aan, allen afkomstig uit Rotterdam, in de leeftijd van 18, 16, 14, 14 en 12 jaar oud. Na onderzoek in de omgeving werd onder een auto een mes aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor werden vier jongens heengezonden, de 14-jarige Rotterdammer, die het meisje had bedreigd is in verzekering

* MAN NEERGESTOKEN; GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag werd in de Hoogstraat omstreeks één uur een 23-jarige Rotterdammer neergestoken. Het slachtoffer dat samen met zijn vriendin over de Hoogstraat liep werd aangesproken door vermoedelijk drie mannen. Hierna ontstond een woordenwisseling waarop één van de drie een vuurwapen trok. Het slachtoffer werd vervolgens door een andere belager in zijn hartstreek gestoken. De belagers gingen er vervolgens vandoor in de richting van de Westewagenstraat. De zwaar gewonde man werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij direct werd geopereerd.
De politie van district Rotterdam-Centrum (recherche) is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. Beschikt u over informatie neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via meldpunt Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000.