Prolion Holding N.V.

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2

Vijfhuizen, 21 december 2004

Prolion finaliseert succesvolle reorganisatie en maakt zich op voor stappen die uitzicht bieden op groei

Sinds het aanstellen van het nieuwe management op 1 juli van dit jaar zijn verschillende stappen genomen om de Prolion Holding NV (Prolion) ­ gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector - te reorganiseren. Belangrijk hierbij waren het overdragen en verkopen van de conventionele activiteiten van het voormalige Gascoigne Melotte aan Bou-Matic in juli 2004, waardoor Prolion doelbewust koos voor de technologie van de melkrobot. Daarnaast werd intensief werk gemaakt van een aangepaste en slagvaardige organisatie met nieuwe producten en marketingstrategieën. Het bedrijf plukte hiervan al de eerste vruchten met succesvolle verkoopcontracten in Noorwegen en Tsjechië in november van dit jaar.

Ter finalisering van de reorganisatie neemt Prolion nu in december 2004 bijkomende uitzonderlijke kosten voor een totaal bedrag van 1.900.000 euro, met 400.000 euro negatieve impact op het eigen vermogen. Het betreft hier provisies op klantenvorderingen, voorraden en een volledige afschrijving op dochtergroep DZK BV. Dit maakt het voor de onderneming mogelijk om definitief afscheid te nemen van het verleden en zich op te maken voor stappen die uitzicht bieden op groei.

Marc Maes, statutair directeur Prolion: "Tot nog toe hebben we ons strikt gehouden aan het vooropgezette plan dat moet leiden tot een stabiele organisatie die op termijn wordt klaargestoomd voor duurzame groei. Bovendien hebben we goede indicaties dat de verkoop van melkrobots in stijgende lijn gaat en dat die tendens zich in 2005 naar alle waarschijnlijkheid zal doorzetten." Onder invloed van de algemene trend in continentaal Europa, waarbij het aantal koeien per melkveebedrijf stijgt terwijl het aantal melkveebedrijven in absolute aantallen daalt, wil Prolion zich vooral richten op de middelgrote en grote spelers die veelal gebruik maken van melkrobotten. Volgens Marc Maes kan Prolion hier een belangrijke rol spelen: "Op dit moment zijn we de enige marktspeler ter wereld met een stabiele en door patenten beschermde multi-box robot. Deze multi-box is een automatische melkrobot waarbij meerdere koeien in 2, 3 of 4 boxen tegelijkertijd gemolken kunnen worden, met behulp van slechts één robot. Dit concept biedt substantiële voordelen.

Directie en commissarissen
Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 21 december 2004


---

Voor nadere informatie:
Prolion Holding N.V.
De heer M. Maes
Statutair directeur Prolion Holding N.V.
Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. De melkrobot (AMS) voor geautomatiseerde melkwinning, maakt gebruik van een met sensoren uitgeruste aansluitrobot. The information transmitted is intended only for the person or entity to which it is addressed and may contain confidential and/or privileged material. Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. If you received this in error, please contact the sender and delete the material from any computer.


---


---- --