Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Benoemingen buitenland

21 december 2004 -
In de buitenlandse dienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zijn nieuwe Attachés in Parijs, Berlijn, Moskou, Jakarta, Bangkok, Brussel, Zagreb/Belgrado, en Peking benoemd. De Attachés zullen in de zomer van 2005 met hun werkzaamheden beginnen. De benoemingen zijn voor maximaal 5 jaar.

LNV-Attachés vertegenwoordigen het ministerie van LNV in het buitenland. De belangrijkste taken van de buitenlandse dienst van LNV zijn bilaterale en multilaterale samenwerking, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening en beleidsondersteuning.

Mevrouw drs. M.A.J. Vaes (49) wordt LNV-Raad in Parijs met als werkgebied Frankrijk en Algerije. Zij volgt de heer ir. L. Braakenburg op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Marianne Vaes werkte de afgelopen jaren als LNV-Raad bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel.

De heer dr. T.C. de Groot (36) wordt LNV-Raad in Berlijn met als werkgebied Duitsland en Zwitserland. Hij volgt de heer ir. J.J. Pape op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Tjeerd de Groot werkte de laatste drie jaar bij de directie Internationale Zaken in de functie van Hoofd Coördinerend Bureau.

De heer ir. M. Overheul (49) wordt LNV-Raad in Moskou met als werkgebied Rusland, Kazakstan, Oezbekistan en Wit-Rusland. Hij volgt de heer ir. J.M.J.G. Kats op, die terugkeert naar het departement in Den Haag en gebruik zal maken van de FPU-regeling. Marinus Overheul werkte de laatste jaren als Projectleider en werkte daarvoor onder andere als LNV-raad in Boedapest en Bangkok.

De heer mr. J.M.P.H. van der Zijden (56) wordt LNV-Raad in Jakarta met als werkgebied Indonesië, Maleisië, Singapore en ASEAN. Hij volgt de heer ir. F.A.G.M. CLaassen op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Hans van der Zijden heeft diverse keren de functie van directeur bekleed waaronder Directeur Groene Ruimte en Recreatie, Directeur Laser en Directeur Externe & Interne Aangelegenheden van de Dienst Regelingen.

De heer ir. R.J. Konijn (33) wordt LNV-Raad in Bangkok met als werkgebied Thailand, de Filippijnen en Vietnam. Hij volgt de heer ir. M.H. Slingenberg op die terugkeert naar het departement in Den Haag en gebruik zal maken van de FPU-regeling. Rubert Konijn werkte de afgelopen jaren als LNV-Attaché in Peking.

De heer mr. O.B.M. Meuffels (32) wordt LNV-Raad in Kroatië en Servië met als standplaats Zagreb. Het werkgebied bestaat uit Kroatië, Servië-Montenegro en Bosnië-Herzegovina. Oscar Meuffels werkte de afgelopen jaren als LNV-Attaché bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel.

De heer drs. J.J.M. Paardekooper (47) wordt LNV-Attaché bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Hij volgt de heer mr. O.B.M. Meuffels op die LNV-Raad wordt in Kroatië en Servië. Joost Paardekooper werkte de afgelopen jaren als Senior Beleidsmedewerker bij de directie Visserij.

Mevrouw ir. G.J.G.M. Nuytens (35) wordt Projectattaché in Peking. Zij volgt de heer Konijn op die LNV-raad wordt in Bangkok. Gabriëlle Nuytens werkt sinds 1997 als Senior Beleidsmedewerker bij de directie Landbouw. Zij zal zich in Peking met name richten op het demonstratiecentrum duurzame landbouw.