Gemeente Bergen op Zoom


Nieuwe directeur Stadsschouwburg De Maagd en Centrum voor de Kunsten

Astrid Vrolijk per 1 februari benoemd

Van Purmerend naar Bergen op Zoom
Uit de sollicitatieprocedure voor de vacante functie van directeur bij Stadsschouwburg De Maagd en Centrum voor de Kunsten kwam Astrid Vrolijk onlangs als de meest geschikte kandidaat naar voren. Zij is per 1 februari benoemd tot directrice van twee cultuurinstellingen die een verregaande vorm van samenwerking hebben. Voor deze leidinggevende rol bij de Sector Cultuur van de Gemeente Bergen op Zoom, verruilt zij haar huidige directeursfunctie bij de muziekschool Waterland in Purmerend.

Samenwerking
Astrid Vrolijk neemt per 1 februari het roer over van Gerard Claassen, die sinds juni de interim-directeur is van Stadsschouwburg De Maagd en Centrum voor de Kunsten. Onder zijn deskundige leiding zijn de twee interne organisaties van deze twee cultuurinstellingen samengevoegd. De Maagd biedt al bijna 15 jaar als stadsschouwburg in het historische centrum van Bergen op Zoom een gevarieerd theaterprogramma aan de wijde regio.
Het Centrum voor de Kunsten heeft op het gebied van cultuureducatie een ruim aanbod dat bestaat uit cursussen muziek, dans, theater en beeldende vorming, maar ook uit workshops voor diverse organisaties. Daarnaast is er een podium voor muziek, dance, game en film. CKB en De Maagd werken al jaren nauw samen met plaatselijke en regionale onderwijsinstellingen.
Het historische karakter van de beide locaties heeft een grote aantrekkingkracht op organisaties die de verschillende ruimten huren voor hun activiteiten.