Tankstation overvallen

Dader in beeld.

Houten - Het Shell tankstation aan het Plein in Houten werd op vrijdag 17 september 2004 overvallen. Het gebeurde om 18.10 uur. Het was al voor de derde keer. De politie zoekt de daders.

Videobeeld daders.

Ook deze keer zat er vrijwel geen geld in de kassa, omdat de meeste mensen tegenwoordig pinnen. Een flink aantal mensen heeft de drie daders al voor de overval in de buurt van het tankstation gezien en er zijn opnamen van de bewakingscamera.

Plaats delict.

Overval
Om de hoek van het tankstation aan het Plein zaten twee jongens op een zwarte scooter. Een derde zat op een muurtje. De drie zaten daar zeker al een minuut of 20. De eigenaar van het tankstation stond buiten met zijn vrouw te praten. Hij had de jongens niet in de gaten. Maar toen hij ze om 18.10 uur aan zag komen, liep hij voor de jongens uit de shop in. Twee van hen volgden hem naar binnen. De derde hield voor de deur de wacht. De jongens deden of zij een flesje frisdrank kwamen halen. Bij de balie trok één van hen een pistool. De pomphouder moest zijn kassa legen en het geld in een door de jongens meegebrachte plastic zak stoppen. De vrouw van de pomphouder had in de gaten dat er iets aan de hand was en kwam kijken. De dader buiten stuurde haar weg. Toen vertrokken de drie daders op twee scooters. De dader met het vuurwapen sprong bij één van de andere twee achterop.

Dader 1 (met pistool)

Videobeeld dader.

* jongen met lichtgetinte huidskleur;

* leeftijd 17-20 jaar;

* lengte 1.70-1.75 meter;

* tenger postuur;

* smal gezicht;

* zwart haar, kortgeknipt met de oren vrij en korte bakkebaarden;
* droeg een witte baseballpet met aan de voorkant een klein donker logo en

* een donker wijdvallend jack tot over de heupen, dat van lichtglimmend regenjackachtig materiaal was, met capuchon en jaszakken met daar overheen een korte klep;
* verder droeg de jongen een donkerkleurige broek;
* donkere schoenen en

* donkere motorhandschoenen.

Dader 2 (tweede persoon binnen)

Videobeeld dader.

* jongen met lichtgetinte huidskleur;

* leeftijd 17-20 jaar;

* lengte 1.70-1.75 meter;

* normaal postuur en

* zwart krullend haar, vermoedelijk lang, waarvan een deel uit de achterkant van zijn zwart/witte baseballpetje hing;
* dat petje had bovenop de klep het Nike teken;
* verder droeg deze dader een donkerkleurig, waarschijnlijk leren, bomberjack met donkere armboorden en een opstaande kraag, waarschijnlijk gevoerd met bont;

* tot slot had het jack een horizontale stiknaad over de rug;
* ook droeg hij een donkere wijdvallende broek;
* donkere schoenen en

* dunne stoffen handschoenen.

Dader 3 (hield buiten de wacht)

Dader op de uitkijk.

* ook deze jongen had een lichtgetinte huidskleur;
* leeftijd 17-20 jaar en

* tenger postuur;

* droeg een donkerkleurig baseballpetje;

* donkere jas tot op de heupen, vermoedelijk met capuchon en
* een donkere broek.

Scooters daders
De twee zwarte scooters waren beiden een Puch, type Zipp. Bij één ervan was het verzekeringsplaats afgebroken, wat een opvallend detail kan zijn.

Modellen scooters daders.

Vluchtroute
Alleen het begin van de vluchtroute is bekend. De drie jongens zijn de weg overgestoken en weggereden over de Lobbendijk, in de richting van het centrum van Houten. Als je die dijk afrijdt kom je uiteindelijk in Utrecht uit. Ook wil de politie weten of de daders op die manier naar het tankstation zijn gekomen. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld via de Loerikseweg.

Reconstuctie daders op de vlucht.

De politie vraagt

* Wie (her)kent de daders aan de hand van de getoonde videobeelden en de gegeven signalementen, mogelijk in combinatie met de twee scooters?

* Wie heeft de daders vrijdag 17 september, tussen 17.45 uur - 18.10 uur, gezien bij en in de omgeving van het Shell tankstation aan het Plein in Houten?

* Wie heeft de daders op hun vluchtroute gezien en kan vertellen waar zij naartoe zijn gegaan of heeft gezien via welke route ze naar het tankstation gereden zijn?

* Wie heeft in algemene zin informatie over deze gewapende overval?

Daders in / bij shop.

Op tv
Aan deze zaak werd op televisie aandacht besteed op maandag 20 december 2005 in AVRO's Opsporing Verzocht.

Uw tip

Mensen met informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, kunnen de politie bellen, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).