Ingezonden persbericht


Curadomi Persbericht

Nummer. 43, 21 december 2004

Curadomi is een van de grootste christelijke organisaties voor thuiszorg. www.curadomi.nl
email: Persvoorlichting Curadomi:

Unieke gebedsservice op internet en pastorale zorg tegen eenzaamheid en geestelijke nood

Terwijl velen gezellig met familie de feestdagen doorbrengen, zijn er veel mensen die zich tijdens de feestdagen eenzaam voelen of in geestelijke nood verkeren. Daarom heeft www.curadomi.nl een vrijwel automatische unieke gebedsservice op internet ontwikkeld. Hiermee kunnen eenzame mensen of mensen in geestelijke nood hun verzoek om gebed kenbaar maken. Tevens kunnen mensen zich aanmelden om voor deze mensen te bidden. Daarnaast kunnen mensen via deze site contact opnemen met pastoraal geschoolde medewerkers.

De gebedsservice is zo gemaakt dat mensen alleen hun voornaam mogen opgeven of zelfs een alias, zodat de privacy gewaarborgd is. Nadat mensen hun gebedsvraag kenbaar hebben gemaakt zoekt de gebedsservice er op basis van een aantal factoren automatisch iemand bij die voor deze persoon zal bidden. Dit kan een individu zijn, maar het kan ook een kerkelijke gebedsgroep zijn.

De gebedsservice is een serieuze aangelegenheid. We vragen deelnemers aan de gebedsservice daarom ook om weloverwogen met deze gebedsservice om te gaan. Het gebed is daar immers te heilig voor. Daarom zal een operator de gebedsverzoeken en -ondersteuning aan de "achterkant" van de gebedsservice in de gaten houden, om misbruik van deze service zo veel als mogelijk tegen te gaan.

Iemand -die gebed wil- kan haar of zijn gebedsverzoek indelen in bijvoorbeeld gebed voor een huwelijk, lichamelijke nood en materiele nood. Binnen een categorie kan de persoon die gebed vraagt ook een korte omschrijving geven van zijn verzoek. De gebedsservice selecteert mensen die aangegeven hebben binnen een bepaalde categorie voor een ander te willen bidden. Het feit dat deze gebedsservice mensen automatisch aan elkaar koppelt voor het vragen en geven van gebed is uniek in Nederland.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om met een pastoraal geschoold vrijwilliger in de (late) avonduren te praten over geestelijke en andere nood. Zo zal de Stichting Telecounseling-Plus uit Zeewolde via het nummer 0900 - 04 000 29 (10cpm) bereikbaar zijn (van 19.00 - 02.00 uur) om met mensen te praten en naar ze te luisteren. Desgevraagd verwijzen zij door naar andere deskundige of kerkelijke organisaties.

Door het Curadomi-gebedsteam is een vrager van gebed altijd gegarandeerd dat er voor haar of hem gebeden wordt. Het Curadomi-gebedsteam bestaat uit medewerkers van Curadomi die op maandagochtend tijdens de gebruikelijke weekopening voor deze mensen zullen bidden.

Op de gebedsservice www.curadomi.nl staat ook veel andere informatie over het gebed. Zo is er bijvoorbeeld een bijbelstudie te vinden over het gebed. En een pagina met praktische tips om het bidden te ondersteunen. Op de site staat ook een pagina met boeken over het gebed en een overzicht van bijbelteksten die betrekking hebben op het gebed.

Deze gebedsservice wordt van harte aanbevolen door oud EO coryfee Henk Binnendijk.

Meer informatie over dit persbericht kunt u krijgen bij Robert Scholten van Curadomi (06) 18 80 88 15 of (0318) 548265.

Persvoorlichter Robert Scholten: 06 - 1880 8815
0318 - 548265