Politie Zuid-Holland-Zuid

21/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

21-12-2004 - Persberichten District II

LASKABELS
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op de Rivierdijk zijn tussen 18 en 20 december 2004 bij een reparatiebedrijf laskabels losgeknipt. Deze kabels zijn losgeknipt en weggenomen van laswagens en lastangen. In totaal is 250 meter kabel weggenomen. De politie onderzoekt deze zaak.

CONTAINER
GORINCHEM- Op 20 december 2004 is aangifte gedaan van diefstal van een staalcontainer aan de Avelingen West. Onbekenden wisten de container met een vrachtwagentje weg te halen. De waarde van de staalcontainer bedraagt ongeveer 5000 euro. De staalcontainer is ongeveer 2 bij 6 meter.

HENNEP
DISTRICT- Tijdens een doorzoeking in twee bedrijfspanden in de Alblasserwaard zijn ongeveer 4000 jonge hennepplanten (stekjes) aangetroffen. De eigenaar, een 36 jarige man uit Nieuwland is door politieagenten aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De doorzoeking onder leiding van de Rechter Commissaris en de Officier van justitie vond plaats op maandagmorgen 20 december 2004. De planten zijn in beslaggenomen en daarna vernietigd.

HUISELIJK GEWELD
ALBLASSERDAM- Een 47 jarige man uit Alblasserdam is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond 20 december 2004 omstreeks 21.40 uur in een woning in Alblasserdam. De verdachte had kort daarvoor zijn 31 jarige vrouw mishandeld en bedreigd. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM- Op dinsdagochtend 21 december 2004 omstreeks 03.15 uur is op de Resedastraat een 34 jarige man uit Papendrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uren heengezonden.

POGING INBRAAK AUTO
GORINCHEM- Een 33 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens poging inbraak in een personenauto. Dit gebeurde op dinsdagochtend 21 december omstreeks 01.30 uur in de Gerard van Lomstraat. De verdachte werd overlopen door een getuige. Deze belde de politie. De politieagenten zagen de verdachte weglopen en na een korte achtervolging hielden zij hem aan. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt of hij nog meer op zijn kerfstok heeft.