Politie Zuid-Holland-Zuid

21/12 Hoeksche Waard

21-12-2004 - Persberichten District III

VERLICHTINGSCONTROLE
HEINENOORD- Op de Goidschalxoordsedijk is op maandagmorgen 20 december 2004 tussen 07.15 en 08.15 uur een verlichtingscontrole gehouden. Van de ongeveer 80 gecontroleerde fietsen hadden en 7 geen of defecte verlichting.

VERKEERSONGEVAL
OUD-BEIJERLAND- Op de Scheepmakershaven vond op maandagmiddag 20 december 2004 omstreeks 12.30 uur een verkeersongeval plaats. Een 29-jarige man uit Dordrecht reed met een busje achteruit. In de dode hoek van het busje liep een 59-jarige vrouw uit Oud-Beijerland. Hij reed tegen haar aan. De dwarsbalk van het busje zat tegen de borst van de vrouw gedrukt. Nadat de bus werd opgetild en werd weggereden bleek dat ze ook een open beenbreuk had ter hoogte van haar linker enkel. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.

INBREKERS OVERLOPEN
KLAASWAAL- Drie inbrekers zijn overlopen en aangehouden door de politie. Dit gebeurde op maandagavond 20 december 2004 omstreeks 20.10 uur bij een woning in de Sportlaan. De buren overliepen de inbrekers en waarschuwden de politie. Politieagenten zochten in de buurt. Ze kregen hulp van een politiehond. De hond vond twee mannen van 32 jaar uit Rotterdam en 25 jaar uit Spijkenisse verborgen in een spruitenveld. Politieagenten hielden de verdachten aan. Een personenauto waarmee de mannen waren gekomen werd aangetroffen in de Claes Danckaertzstraat. Politieagenten lieten deze auto wegtakelen. Tijdens het takelen meldde zich daar een derde persoon. Deze 44 jarige man uit Spijkenisse werd eveneens aangehouden. De verdachten zijn ongeveer 5 minuten in de woning geweest alvorens ze werden overlopen. De woning was tijdelijk onbewoond wegens afwezigheid van de bewoonster. Er is vermoedelijk niets gestolen. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt of ze nog meer op hun kerfstok hebben.