Politie Zuid-Holland-Zuid

21/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-12-2004 - Persberichten District I

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de laser patrol hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 33 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag 20 december 2004 op de Krispijnseweg en de Burgemeester de Raadtsingel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur. In totaal werden ongeveer 680 voertuigen gecontroleerd. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op maandagmiddag 20 december 2004 omstreeks 16.15 uur is op de Blaauwweg een 60 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau weigerde hij aan de blaastest mee te werken derhalve werd zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

DORDRECHT- Op dinsdagochtend 21 december 2004 omstreeks 00.05 uur is op de Spuiboulevard een 32 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

OPENSTAANDE BOETES
DORDRECHT- Tijdens een actie hebben politieagenten van de parketpolitie in samenwerking met de gebiedsagenten ruim 1118 euro aan openstaande boetes geïnd. Vijf personen zijn aangehouden omdat zij nog gevangenisstraf te goed hadden. Deze personen zijn allen ingesloten. De actie werd maandag 20 december 2004 van 15.00 tot 21.00 uur gehouden in de wijken Wielwijk en Crabbehof.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT- Een 38 jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens huislijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond 20 december omstreeks 21.15 uur. De man had kort daarvoor in een woning aan de Zonnestein zijn stiefvader en zijn moeder mishandeld. De 57 jarige stiefvader raakte daarbij gewond. Hij liep verschillende kneuzingen en een gekneusde enkel op. De verdachte verliet de woning en werd even later aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT- Op maandagavond 20 december 2004 is tussen 21.00 en 23.00 uur ingebroken in een bedrijf aan het Halmaheiraplein. Nadat een raam op grove wijze werd vernield kon men binnenkomen. Gestolen zijn twee computerkasten compleet met toetsenbord en scherm. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.