Ingezonden persbericht

HansaTwister, thermostaatkraan met sterallures

NIJKERK, 20041221 -- Een thermostaatkraan is onmisbaar voor comfort en veiligheid in de badkamer. Helaas blinken de meeste thermostaatkranen niet uit door uiterlijk schoon. HansaTwister vormt hierop een uitzondering. Deze thermostaatkraan is niet alleen een weldaad voor comfortabel en douchen, maar is ook een sieraad in de badkamer.


Het grote voordeel van een thermostaatkraan is dat de gewenste temperatuur van tevoren tot op de graad nauwkeurig is in te stellen. Vanaf het moment dat de kraan wordt opengedraaid, is het water aangenaam op temperatuur. Bovendien wordt de temperatuur constant gehouden, ook wanneer tijdens het douchen iemand in de keuken opeens de waterkraan opendraait. Zo behoren koude of hete schrikmomenten tijdens het baden en douchen tot het verleden.

Veiligheid
Afgezien van comfort biedt een thermostaatkraan ook extra veiligheid. Het risico op verbranding door te heet water wordt aanzienlijk gereduceerd. Vooral voor kinderen en ouderen is een thermostaatkraan dan ook een veilige voorzorgsmaatregel.

Besparing
Niet in de laatste plaats draagt de thermostaatkraan bij aan kostenbesparing, omdat er geen onnodig water verloren gaat bij het zoeken naar de juiste temperatuur. Daarmee wordt tot 50% bespaard op water en energie. Dat is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

De meeste thermostaatkranen zijn niet bepaald mooi om te zien. Vandaar dat, wanneer mogelijk, gekozen wordt voor inbouwthermostaten. De techniek wordt in de wand gebouwd en alleen de bedieningsknoppen zijn zichtbaar. Is inbouwen geen optie, bijvoorbeeld omdat bestaand tegelwerk gespaard moet worden, dan is een opbouwthermostaat een goed alternatief.

Design
Met het fraaie design van HansaTwister doet deze optie geen afbreuk aan de badkamerstijl. Integendeel zelfs, HansaTwister is een sieraad die de badkamer juist extra cachet geeft.

De techniek is ingebouwd in een slanke, buisvormige unit, met in het midden een slanke 'taille'. Deze buis met vloeiende belijning is gepositioneerd op een fraaie, ellipsvormige houder, die aan de wand bevestigd wordt. Bijzonder stijldetail is dat de ronde vorm van de houder uitsteekt buiten de bedieningsunit. Daardoor lijkt het alsof de thermostaat wordt gepresenteerd op een stijlvolle schaal.

De HansaTwister thermostaatkraan is beschikbaar in twee modellen: voor het bad en voor de douche. Een temperatuurbeveiliging bij 38 graden Celsius, biedt extra bescherming tegen verbranding. Bovendien zijn alle metalen delen geïsoleerd, zodat deze niet heet worden. HansaTwister is leverbaar in glanzend chroom, bicolor (chroom/goud) en velourschroom, vanaf ¤ 503,65 (incl. BTW).

Meer informatie op website www.hansa-nederland.nl




Ingezonden persbericht