Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Hemmen, fietsster (16) gewond na aanrijding met auto
Publicatiedatum: 21-12-2004

Een 16-jarige fietsster uit Dodewaard is maandagmiddag voor medische controle overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het meisje was die middag betrokken bij een botsing met een auto op de Veldstraat in Hemmen. Volgens de politie reed het slachtoffer omstreeks kwart voor drie over de Veldstraat. Op dat moment reed een 47-jarige plaatsgenote in een auto achter haar. Op een gegeven moment wilde de 16-jarige linksaf de Veedijk inrijden. Dit is mogelijk vrij plotseling gebeurd, waardoor de automobiliste werd verrast en een aanrijding niet meer kon voorkomen. Het slachtoffer had verwondingen opgelopen aan het gezicht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - Bemmelnaar (78) aangehouden na verkeersruzie
Publicatiedatum: 21-12-2004

Een 78-jarige Bemmelnaar is maandagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een verkeersruzie. Even voor één uur raakte Bemmelnaar betrokken bij een aanrijding op de Markt in zijn woonplaats. Tussen de Bemmelnaar en de andere partij kon geen overeenstemming worden bereikt over de toedracht. Een getuige wilde daarbij helpen. Dit zou bij de Bemmelnaar in het verkeerde keelgat zijn geschoten, waarop hij de getuige, een 36-jarige vrouw uit Bemmel, zou hebben bedreigd. Na het voorval reed de Bemmelnaar door. Het slachtoffer meldde zich bij de politie voor aangifte. De Bemmelnaar werd daarop later in zijn woning aangehouden. De man ontkende de aantijgingen en is na verhoor weer vrijgelaten. Door de politie is wel proces-verbaal opgemaakt. Het is aan justitie om te beoordelen wat er verder met de verdachte Bemmelnaar gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Duivenaren bekeurd met illegaal vuurwerk
Publicatiedatum: 21-12-2004

Twee Duivenaren van beiden achttien jaar zijn maandagavond door de politie in hun woonplaats bekeurd wegens het bezit van illegaal vuurwerk. Surveillerende agenten betrapten het duo op het Eilandplein terwijl ze met een grote doos over straat liepen. Bij controle bleek er een grote vuurwerkrol in te zitten. Het bewuste vuurwerk bleek verder niet bestemd voor gewoon consumptievuurwerk en werd daarom aangemerkt als illegaal vuurwerk. De beide Duivenaren kregen een proces-verbaal; het vuurwerk werd in beslag genomen. Door de politie is ook nog een onderzoek in de woning van de beide verdachten ingesteld. Daarbij werd echter geen vuurwerk aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Voorthuizen - automobilist ernstig gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 21-12-2004

Een 20-jarige automobilist uit Nijkerk is dinsdagochtend ernstig gewond geraakt bij een frontale aanrijding met een vrachtauto op de Overhorsterweg in Voorthuizen. Het slachtoffer reed volgens de politie even voor elf uur over de Overhorsterweg richting Voorthuizen. Daarbij kwam hem een vrachtauto tegemoet rijden. Door nog onbekende oorzaak kwam het tot een aanrijding. De automobilist liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd. Ook had hij vermoedelijk inwendig letsel opgelopen. De Nijkerker is per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht. De vrachtautochauffeur, een 30-jarige man uit Wijk bij Duurstede, was bij het ongeval met de schrik vrij gekomen. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval. Daarbij wordt niet uitgesloten dat de laagstaande zon wellicht een rol heeft gespeeld waardoor de automobilist de vrachtwagen wellicht niet heeft opgemerkt. Bij het ongeval werd ook de Traumahelikopter ingezet. De politie sloot de rijbaan gedurende enkele uren af.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606