Gemeente Eindhoven

Persbericht: 21 december 2004, no. 306

Eindhoven houdt (brand)veiligheidscontrole

In december houdt de dienst Brandweer en Crisisbeheersing in Eindhoven opnieuw een grootscheepse controleactie. Tijdens deze actie 'Veilig Uit Kerst 2004' wordt gecontroleerd of (horeca)bedrijven in Eindhoven voldoen aan de eisen zoals deze gesteld zijn in het kader van brandveiligheid en milieuwetgeving.

De actie vindt plaats i.s.m. collegas van de politie, milieudienst en de gemeente Eindhoven. Doel van de actie is het bereiken van een maximale veiligheid in Eindhoven en ondernemers bewust maken van de verantwoordelijkheid die ze hebben.

Verschillende teams - bestaande uit medewerkers van de brandweer - controleren in december diverse gebouwen in Eindhoven. Dit gebeurt steekproefsgewijs, overdag én s avonds. O.a. alle horecabedrijven, sportkantines en buurthuizen in Eindhoven ontvingen deze maand een brief waarin de actie werd aangekondigd en waarin de controlepunten staan beschreven.

Aanpak overtredingen
Overtreders van veiligheidsregels worden zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk aangepakt. In principe wordt elke overtreding bestuursrechtelijk benaderd. Indien noodzakelijk kan de gemeente bouwwerken sluiten.

De hoogte van de boetes die het openbaar ministerie in strafrechtelijk opzicht oplegt, wordt o.a. bepaald door de mate van onveiligheid en of er sprake is van recidive. Op de website van de gemeente Eindhoven zal de lijst van bezochte panden - en eventueel geconstateerde overtredingen - binnenkort gepubliceerd worden.

© 2004 Gemeente Eindhoven