Gemeente 's-Hertogenbosch

21-12-2004

Bossche oorlogsburgemeesters: 'goed', 'fout' of 'grijs'?

In de zomer van 1941 verleende de bezetter mr. F. van Lanschot eervol ontslag als burgemeester van 's-Hertogenbosch. Hij werd opgevolgd door NSB-lid C. van den Clooster Baron Sloet tot Everlo. Over de contacten van Van Lanschot met Duitsers vóór en tijdens de oorlog, over de loyale medewerking ten aanzien van de opgave van het aantal Joden, en over de bekommernis van juist NSB-burgemeester Sloet over het lot van Joodse Bosschenaren schrijft Aart Vos in het nieuwe nummer van het cultuurhistorisch magazine Bossche Bladen.

Gevarieerde inhoud

Het nieuwste nummer van het cultuurhistorisch magazine Bossche Bladen bevat daarnaast bijdragen over liefde en geweld in Spaanse kronieken en verslagen uit de Tachtigjarige Oorlog, over de naam Triniteitstraat in 's-Hertogenbosch, Over de Bosschenaar Joannes Rombouts, leerling bij de beroemde drukkerij/uitgeverij Plantijn-Moretus, over Museum Slager in 's-Hertogenbosch, het enige familiemuseum van Nederland, een interview met Mr. Hein Bergé, aankondigingen, een boekbespreking van 'Bijzonder Bokhoven', Bosch dialect en natuurlijk het nieuws van de afdeling BAM, het Noordbrabants Museum en het Stadsarchief.

Los nummer of abonnement?

Bossche Bladen. Cultuurhistorisch magazine voor 's-Hertogenbosch, jaargang 6 (2004) nr. 4 is als los nummer voor 4,50 Euro onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Heinen in de Kerkstraat en het Stadsarchief, Bloemenkamp 50 te 's-Hertogenbosch.

EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie (dus