Belgacom

Proximus: UMTS-bereik in 12 Belgische steden en roaming in 12 landen

Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen.

In mei 2004 lanceerde Proximus als eerste mobiele operator in België UMTS-diensten voor professionele gebruikers in zes steden. Vandaag is het aantal steden met UMTS-bereik verdubbeld. Laptopgebruikers kunnen UMTS-diensten gebruiken in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen en Namen. Het UMTS-netwerk van Proximus bereikt al meer dan 25% van de bevolking en wordt stelselmatig verder uitgebouwd.

Op 13 mei 2004 had Proximus een primeur door als eerste mobiele operator in België UMTS voor laptopgebruikers aan te bieden met de Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS-datakaart, de eerste hogesnelheids-datakaart voor laptops in Europa. Op 16 november breidde Proximus zijn aanbod aan datakaarten uit met de Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS/WLAN-datakaart. Deze nieuwe datakaart laat de gebruikers toe om te kiezen tussen 3 technologieën (UMTS, GPRS of Wireless LAN) om toegang te hebben tot hun bedrijfsapplicaties.

De Proximus UMTS-dienst mikt in de eerste plaats op professionele klanten en kadert in de Proximus-strategie Mobile Business Solutions om aan zijn klanten een volledige mobiele oplossing aan te reiken die hen in staat stelt om, ongeacht de gebruikte technologie, altijd toegang te hebben tot de informatie die ze nodig hebben.

Vodafone Mobile Connect-datakaarten

De Vodafone Mobile Connect-datakaarten bieden klanten toegang tot al hun gebruikelijke kantoortoepassingen zoals e-mail, bedrijfsapplicaties en internet aan een snelheid tot 384 kbps of 7 maal hoger dan een inbelverbinding via aan vaste lijn en 10 maal sneller dan een GPRS-verbinding. Dit stelt klanten met een laptop in staat om onderweg te werken zoals op kantoor. De hogere datasnelheid van de Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS- en de UMTS/GPRS/WLAN-datakaarten, in combinatie met zijn betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, maakt productiever werken mogelijk en verhoogt de bereikbaarheid van mobiele werknemers.

UMTS-bereik in 12 steden

Door de uitbreiding van het UMTS-bereik kunnen Proximus-klanten nu gebruik maken van de UMTS-datakaart voor de laptop in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen.

Wanneer men zich buiten het UMTS-gebied bevindt, schakelt de datakaart automatisch over naar het Proximus GPRS-netwerk dat in heel België volledig bereik biedt. Dit betekent dat Proximus-klanten met hun Vodafone Mobile Connect-datakaart overal en altijd toegang kunnen hebben tot hun kantoortoepassingen.

Proximus biedt UMTS-roaming in 12 landen

Proximus-klanten die gebruik maken van de datakaart voor de laptop kunnen de UMTS-dienst ook gebruiken wanneer ze in het buitenland zijn met dezelfde snelheid en net zo makkelijk in het gebruik als in België. In Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Japan, Nederland, Portugal, Spanje Zweden en Zwitserland kunnen de gebruikers de UMTS-dienst al gebruiken.

Net zoals in België, schakelt de datakaart automatisch over naar GPRS als er geen UMTS-bereik is. Hierdoor kunnen Proximus klanten via het GPRS netwerk in bijna 50 landen gebruik maken van diensten zoals de BlackBerry en de Vodafone Mobile Connect datakaart voor de laptop.

Bovendien kunnen klanten mobiel bellen en sms-en via het GSM netwerk in 170 landen wereldwijd. Proximus is daarmee de leider in België doordat hij klanten via het GSM-, GPRS-, en UMTS netwerk mobiele diensten aanbiedt in het grootste aantal landen in de wereld. De unieke roamingmogelijkheden van Proximus zijn een direct voordeel van de intensieve internationale samenwerking tussen de Vodafone bedrijven en partnernetwerken over de hele wereld.

Informatie voor de pers:

Frédérique Verbiest 02 205 27 56

0476 60 60 10 - e-mail: press@proximus.net

Op 30 juni 2004 telde Proximus 4 233 286 actieve klanten* (1 737 946 abonnees en 2 495 340 Pay&Go-gebruikers). Proximus, de marktleider voor mobiele telefonie in België, is voor 75% eigendom van de Groep Belgacom en voor 25% van Vodafone. Belgacom is opgenomen in de notering van de Eerste Markt van Euronext Brussels, onder BELG .


*Actieve klant = gebruiker van een mobiele telefoon die in de loop van de laatste drie maanden een oproep of een sms heeft ontvangen of verstuurd.

Vodafone en Vodafone Mobile Connect zijn gedeponeerde merken van de Vodafone Groep. Andere producten en bedrijfsnamen die vermeld worden kunnen gedeponeerde merken zijn van hun respectievelijke eigenaars.