Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 december 2004


Megchelen - man gewond tijdens werkzaamheden

Een 62-jarige man uit Breedenbroek is vanmorgen omstreeks 10.50 uur ernstig gewond geraakt bij werkzaamheden aan een stal in aanbouw in het buitengebied van Megchelen. De man was met timmerwerkzaamheden bezig en stond daartoe op ongeveer 4 meter hoogte op een houten balk. Hij is hierbij komen te vallen en raakte bewusteloos. Met een gealar-meerde traumahelikopter is hij naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


Winterswijk - Rijbewijs kwijt

De politie heeft maandag het rijbewijs van een 32 jarige Winterswijker ingenomen. De man had rond 12.35 uur op de kruising Vrendesweg / Vredensestraat een vluchtheuvel geramd en was vervolgens doorgereden. Op de hoek van de Vredensestraat / Weeninkpad was hij ook nog tegen een bestelbus gebotst. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 2,8 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Winterswijk - Fietsster raakt licht gewond


Een 65 jarige fietsster uit Winterswijk raakte maandagmorgen licht gewond na een aanrijding. De vrouw kwam rond 09.20 uur vanaf het fietspad van het Weeninkpad en wilde oversteken de Waliensestraat op. Een 35 jarige automobiliste uit Winterswijk reed over de Waliensestraat en wilde linksaf de Singelweg op. Doordat de automobiliste even niet oplette, terwijl ze optrok raakte ze de fietsster. De 65 jarige had last van haar been en werd behandeld door ambulancepersoneel.


Doetinchem - Kop - staart


Maandag vond rond 17.25 uur een aanrijding plaats op de Europaweg, waarbij vier auto's betrokken waren en drie licht gewonden zijn gevallen. Een 22 jarige Doetinchemse botste tegen de auto van een 30 jarige Doetinchemse, die hierdoor tegen de auto voor haar van een 22 jarige man uit Hengelo (Gld) botste en deze botste vervolgens tegen een 20 jarige Zelhemse. De Zelhemse en de beide bestuursters uit Doetinchem raakten licht gewond. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft het wegdek van glas en koelvloeistof gereinigd.


Winterswijk - Aanrijding met gewonden


Een 82 jarige Winterswijker en een 33 jarige Groenlose raakten maandag gewond na een aanrijding. De 82 jarige reed rond 18.55 uur vanaf Ruurlo richting Winterswijkseweg over de Groenloseweg. De man was behoorlijk aan het slingeren en raakte een aantal keren bijna van de weg. Op een gegeven moment raakte hij de controle geheel kwijt en botste tegen de Groenlose die uit tegenovergestelde richting kwam rijden. Door de klap kwam de Groenlose tegen een boom terecht. De Winterswijker raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Beide bestuurders werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Borculo - Brand

In een boerderij aan de Beltrumseweg was maandagmiddag rond 13.55 uur brand ontstaan. De oorzaak was volgens de brandweer kortsluiting in de meterkast. Hierdoor brandde de kast en de trap volledig weg en er was een enorme rookontwikkeling. De schade is niet bekend.


Neede - oorzaak brand onderzocht


De Technische Recherche heeft afgelopen zondag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand in een schuur aan de Dumasweg. De brand is vermoedelijk ontstaan door een die dag nog gestookte hotkachel in de schuur.
In tegenstelling tot een eerder bericht waren er geen gasflessen in de schuur aanwezig.


Zeddam - geen gordel


Agenten hebben maandag rond de middag 14 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Er werd gecontroleerd aan de Kilderseweg. De bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


Breedenbroek - 13 bestuurders te hard


Agenten hebben maandagmiddag bij controle op de Terborgseweg 13 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 452 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km. Er is 80 km toegestaan.


Bij controle op de Varsseveldseweg in Doetinchem reden maandagmiddag 8 bestuurders harden dan de toegestane snelheid van 80 km. De hoogst gemeten snelheid 110 km. Van 251 bestuurders werd de snelheid gemeten.


In Laag Keppel werden maandagavond op de Rijksweg 350 bestuurders gecontroleerd. 30 reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --