Tweede Kamer der Staten Generaal

Spetterend afscheid 2004 in Nieuwspoort

Nieuwspoort neemt vanavond afscheid van het bewogen jaar 2004 met een optreden van John-Boy & The Waltons. Co Verdaas, fractielid PvdA in de Tweede Kamer is prominent lid van John-Boy & The Waltons.

Het optreden sluit aan op de stemmingen die naar schatting om 22.00 uur zijn afgerond.

John-Boy & The Waltons is een ouderwetse rock'n'roll-band. Met prima muziek en een weinig gelikte maar erg vrolijke presentatie, krijgen deze kerels de zaak altijd aan de gang. Dat doen ze al sinds 1989, zo'n 2 keer per week. In kroegen, op festivals en tijdens feesten.

In 2003 waren de Waltons al in Spanje en in Duitsland én in het Beatles-Walhalla: The Cavern Club in Liverpool, voor maar liefst 4 shows. Een hele eer maar ze staan dan ook bekend om hun levensechte Beatles-interpretaties! Verder spelen ze nummers van Buddy Holly, Elvis Presley, Eddie Cochran, Rolling Stones, Johnny Cash en veel meer bekende krakers en vergeten liedjes uit de jaren '50 en '60.

Erg nauw nemen ze het niet met de rock'n'roll. Je hoort ook stokoude 'opgevoerde' Country-originals voorbij komen en foute jaren '70-hits, hoewel de sound altijd fifties/sixties blijft. Op het vaste repertoire staan genoeg liederen om pakweg drie avonden mee te vullen maar ze doen eigenlijk niks liever dan verzoekjes spelen - bij voorkeur nummers die ze niet goed kennen!

John-Boy & The Waltons kreeg in 2002 landelijk bekendheid met de zelf geschreven single '(Let Me Be Your) Number 72' die vaak te horen was op Radio 1, 2 en 3 - en te zien op TV, oa bij Barend & Van Dorp. De daarop volgende CD 'Family Values' oogstte veel lof: BlackCat Rockabilly Europe: "Fabulous musicianship and a great sound". OOR schrijft: "De spelvreugde druipt er vanaf. de ultieme party-band". Ook in 2003 kreeg de CD veel airplay, onder andere bij BNN en KRO. Nieuwe opnames van november '03 verschijnen binnenkort op diverse cd-singles. En je vindt de Waltons terug op de nieuwe kerstverzamel-cd van Rarity Records!

www,waltons.nl


---- --