Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


21 december 2004


Twello - Fietsster raakt gewond


Een 16 jarig meisje uit Twello raakte maandagmorgen licht gewond na een aanrijding. Een 56 jarige automobilist uit Twello reed rond 09.40 uur over de Denhorstlaan vanaf de Rijksstraatweg. Op de kruising met de Burg. Feltzweg wilde hij oversteken en zag daarbij het meisje en een andere fietsster over het hoofd. Het meisje kwam op de motorkap terecht. Het andere meisje, eveneens 16 jaar uit Twello, kwam ten val. Het meisje dat op de motorkap terecht was gekomen had een gekneusd onderbeen. Het andere meisje bleef ongedeerd.


Zutphen - Snorfietsen weggenomen


De politie onderzoekt de diefstal van drie snorfietsen. Deze werden afgelopen weekend weggenomen uit een fietsenstalling bij een bedrijf aan de Handelskade. Het gaat om drie zwarte Peugeot snorfietsen met kentekenplaatjes: AEO001, AEO857 en AEO839. Mogelijk dat iemand deze snorfietsen heeft zien rijden. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Vorden - Automobilist raakt gewond


Een 45 jarige automobilist uit Baak raakte maandag gewond na een aanrijding. De man reed rond 17.50 uur over de Baakseweg. Ter hoogte van de Eldersmaat remde hij af. Achter hem reed een 41 jarige automobilist uit Zutphen. Deze kon niet op tijd remmen en botste tegen de auto van de man uit Baak. De bestuurder uit Baak werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen.


Twello - In auto's ingebroken


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in twee auto's.Deze stonden geparkeerd aan de Mozartstraat en de Chopinstraat. Weggenomen werden onder andere een radio cd-speler en een fles. Van de auto's werd een portier geforceerd.


Zutphen - Dwarsfluit weggenomen


Uit een auto, geparkeerd aan de Weerdslag, werd maandag tussen 08.30 en 14.55 uur een dwarsfluit, een gameboy en cd's weggenomen. Er werd een ruit vernield om in de auto te komen.


Brummen - Diefstal bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Saturnusweg werd in de nacht van zondag op maandag een grote hoeveelheid messing weggenomen. Het gaat om twee ijzeren bakken met daarin 1500 kilo messing. De messingdelen hebben een afmeting van 30 cm bij 15 cm bij 5 mm. Om op terrein te komen werd een gaashek vernield.


Zutphen - Winkelpersoneel bedreigd


Een personeelslid van een winkel aan de Pollaan werd maandagmiddag bedreigd door drie mannen. De mannen gedroegen zich verdacht en werden door het personeel in de gaten gehouden. De mannen probeerden in ruimtes te komen die niet toegankelijk zijn voor het winkelend publiek. Zij werden hierop aangesproken door een personeelslid en gevraagd naar de uitgang te gaan. Hierop beginnen de mannen te schelden en haar te bedreigen. Een van de mannen spuugde haar in het gezicht. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Zutphen - Brand


Maandag ontstond rond 16.00 uur brand in een keuken van een woning aan de Waarden. De bewoner was in de keuken verfkwasten aan het schoonmaken met terpentine. Zij vrouw zette een pannetje rijst op het gasfornuis. Toen ze het gas aandeed, ontstond er gelijk een steekvlam. De bewoners wisten zelf de brand te blussen. De brandweer heeft nacontrole verricht.


Steenderen - Fietcontrole


Agenten hebben afgelopen vrijdag de fietsen van ongeveer 70 kinderen van de basisschool de Steenuil gecontroleerd. Er werden 7 fietsen afgekeurd omdat een en ander niet in orde was, zoals verlichting. De kinderen van de goedgekeurde fietsen kregen een sleutelhanger.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --