Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Vervolg persbericht

Toeristische objectbewijzering in De Groene Long
Alkmaar, 20 december 2004

RECRON en ANWB gaan binnenkort van start met het project 'toeristische objectbewijzering in De Groene Long'. De Groene Long beslaat globaal de regio tussen Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en Hoorn. Toeristische bewegwijzering is een verzamelbegrip voor verschillende vormen van recreatief toeristische bewegwijzering. RECRON en ANWB zijn samen van mening dat goede bewegwijzering hoort tot de basisvoorzieningen van een toeristisch-recreatief gebied en dat De Groene Long zich kan versterken door goede bewegwijzering. Beide organisaties hebben een projectvoorstel opgesteld.
De doelstelling van het project is tweeledig; enerzijds wordt een verbeterde ontsluiting van toeristisch recreatieve objecten nagestreefd. Anderzijds dient de objectbewegwijzering de bekendheid en het gebruik van de verschillende objecten te verbeteren (PR functie).

Het project bestaat uit een tweetal fasen. De eerste fase bestaat uit het inventariseren van de behoefte aan bebording bij recreatieve objecten in het gebied zoals recreatiebedrijven, recreatiegebieden, horecavoorzieningen, attracties en cultuurhistorische objecten. Fase twee is de uitvoering wat zal resulteren in een optimale ontsluiting van alle voorzieningen, hierdoor krijgt een gebied extra recreatieve waarde, wordt onnodig zoekverkeer vermeden en ontstaat eenheid in de bebording (geen lelijke borden in weilanden of langs de weg).

Inmiddels zijn een groot deel van de recreatieve objecten in het gebied aangeschreven. De mailinglijst is echter onvolledig. GeĂŻnteresseerden die niet zijn aangeschreven, kunnen zich alsnog melden via dewaal@recron.nl .