Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Microsoft-subsidie kroon op computeropleiding voor allochtonen

Het project Nieuwe Kansen Nieuw West heeft een subsidie van ruim EUR 120.000,- gekregen. Hiermee kunnen meer dan 3.350 mensen een computercursus volgen.

De komende drie jaar krijgt het project Nieuwe Kansen Nieuw West een subsidie van softwaregigant Microsoft voor het multimediaprogramma ´Dubbelklik´.

Het geld is bedoeld voor stichting Buurtbelangen in Geuzenveld-Slotermeer en Osdorp en stichting Eigenwijks in Slotervaart. Deze stichtingen verzorgen het programma dat is ontworpen om allochtonen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het gebruik van computers.

In totaal gaat het om een bedrag van 163.000 dollar (dat is ruim EUR 120.000,-). Daarvoor kunnen in de komende drie jaar 3.350 mensen de cursus gaan volgen.

Participatie
Nieuwe Kansen Nieuw West is een samenwerking van de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en de Sociale Dienst (meer informatie).

Het heeft het afgelopen jaar gezorgd voor laagdrempelige computercursussen voor allochtonen uit de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart.

Vanuit de gedachte dat juist voor deze doelgroep het gebruik van de computer een belangrijke bijdrage kan leveren aan participatie in de Nederlandse samenleving zijn inmiddels 63 docenten opgeleid en hebben 305 mensen de cursus gevolgd.

Viering
Op 21 december viert het project deze mijlpaal met een feestelijke middagbijeenkomst. Het programma begint om 13.00 uur in het gebouw van stichting Eigenwijks, Jan Tooropstraat 6 in Amsterdam.

Na een algemeen welkom spreekt Harro Hoogerwerf, portefeuillehouder Onderwijs van stadsdeel Slotervaart, namens de drie deelnemende stadsdelen. Dick Glastra van Loon van stichting Eigenwijks neemt een openbaar interview af bij enkele vrijwillige docenten en Microsoft spreekt de zaal toe tijdens een videoconferentie.

Ook wordt de toekomst van het project toegelicht en worden de docenten in het zonnetje gezet. Rond 17.00 uur is het programma afgelopen.