Psycho-medisch centrum Parnassia

Vrijwillig begeleider biedt psychiatrische patiënten venster op de buitenwereld

Parnassia heeft altijd plaats voor vrijwilligers die een patiënt regelmatig willen bezoeken. Patiënten zijn heel blij met uw aandacht, een maatje om af en toe mee te praten en andere, voor u heel gewone dingen, samen te doen. Het vrijwilligerswerk voor Parnassiapatiënten: zorgen voor dat kleine beetje extra contact met de buitenwereld.

Meneer Wilson is langdurig psychiatrisch patiënt bij Parnassia. Hij woont al enige jaren op het terrein aan de Monsterseweg in een huis waarin psychiatrische patiënten begeleid kunnen wonen. John Ridky is een vrijwilliger, die meneer Wilson daar elke week bezoekt. Hij is meneer Wilsons venster op de buitenwereld, vooral in deze donkere dagen. Het vrijwilligerswerk voor Parnassiapatiënten: zorgen voor dat kleine beetje extra contact met de buitenwereld.

Het is moeilijk voor te stellen hoe je leven eruit ziet als psychiatrisch patiënt die permanent bij Parnassia woont. Je woont zelfstandig, maar hebt een kleine sociale wereld. Parnassia, psycho-medisch centrum begeleidt patiënten op eigen terrein intensief en zorgt dat ze naar omstandigheden goed kunnen wonen. De sociale contacten van patiënten zijn vaak gering, en worden doorgaans aangevuld met vrijwilligers zoals John Ridky. John heeft één patiënt onder zijn hoede, meneer Wilson. Hij bezoekt die elke week, gaat met hem wandelen, praat met hem over sport en het nieuws, doorbreekt de stilte die hem toch vaak omringt. John: 'Ik merk gewoon hoe dankbaar hij is als ik op bezoek kom. Ik hoor iedere keer: fijn dat je er was, kom je gauw weer? Daarom kom ik ook graag weer terug'.

Geen salaris, wel vergoeding

John krijgt als vrijwilliger geen salaris, maar is wel bij Parnassia verzekerd en hij ontvangt een reiskostenvergoeding. Ook deelt hij mee in de extras die het personeel krijgt, zoals een Kerstpakket en de personeelsfeesten. Zo is ook voor hem het werken als vrijwilliger bij Parnassia op meer manieren leuk.

Parnassia heeft altijd plaats voor vrijwilligers die één patiënt regelmatig willen bezoeken. Patiënten zijn heel blij met een bijzonder Kerstcadeau, namelijk een maatje om af en toe mee te praten en andere, voor u heel gewone dingen, samen te doen. Overweegt u ook om eens een tijdje iets te doen voor onze patiënten, neemt u dan contact op met Hildegard Nörling, coördinator vrijwilligerswerk van Parnassia, 070-391 72 78 of e-mail vrijwilliggerswerk@parnassia.nl.