VNG

Deetman ondertekent Internationaal Jeugdmanifest

Dit is een gezamenlijk PERSBERICHT van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Jantje Beton

Deetman ondertekent Internationaal Jeugdmanifest

VNG en Jantje Beton onderstrepen belang van Child Friendly Cities

Amsterdam/Utrecht,- Wim Deetman, burgemeester van Den Haag en voorzitter van de VNG, heeft vandaag het Londense manifest van het Europese netwerk Child Friendly Cities ondertekend. Ook Jantje Beton onderschrijft het Manifest, dat steden oproept tot aandacht voor fysieke en sociale ruimte voor kinderen en jongeren. Namens het Jeugdfonds tekende voorzitter en burgemeester van Amersfoort mevrouw Albertine van Vliet.

Het manifest is door de kerngroep van het Europese netwerk tijdens het Congres 'Child in the City' in Londen opgesteld. Bestuurders op lokaal, nationaal en Europees niveau worden opgeroepen om in de planning van steden en openbare ruimte meer aandacht te besteden aan fysieke en sociale ruimte voor kinderen en jongeren en hen te laten participeren in de samenleving, zoals vastgelegd in het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Eerder werd het manifest onderschreven door de burgemeester van Londen, Ken Livingstone.

De VNG en Jantje Beton hebben in 2004 het initiatief genomen om ook Nederland te laten aansluiten bij het wereldwijde netwerk Child Friendly Cities. De VNG hecht er belang aan de opbrengsten van het project Lokaal Jeugdbeleid te verspreiden. Jantje Beton zet zich al 36 jaar in voor speelruimte voor kinderen en jongeren in Nederland.

Het Nederlandse netwerk kindvriendelijke steden brengt de verschillende beleidssectoren die verantwoordelijk zijn voor een kindvriendelijke woonomgeving met elkaar in contact. Doel is elkaar te informeren en te inspireren en waar mogelijk samen te werken om de Nederlandse steden kindvriendelijker te maken.

21 december 2004