Politie Limburg-Zuid

Datum ( dinsdag 21 december 2004

Maastricht; onderzoek brand Franciscus Romanusweg

In het persbericht van 17 december werd bericht over de brand in een pand aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht. De politie vermoedde toen al dat er sprake was van brandstichting. Het onderzoek door de technische recherche heeft thans een en ander bevestigd. Het onderzoek heeft aangetoond dat de brand van buitenaf door derden moet zijn gesticht en wel in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 december tussen 00.00 en 00.45 uur. Een team van 6 politiemensen is nog steeds bezig met het onderzoek. De vrouw die bij de brand zeer ernstig gewond raakte, is inmiddels buiten levensgevaar. Ze ligt wel nog in het ziekenhuis en zal waarschijnlijk binnenkort naar huis mogen. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en dan in het bijzonder naar mensen die iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Franciscus Romanusweg en de Sint Antoniuslaan. Zij worden verzocht dit te melden via 0900-8844.

Heerlen; mishandeling

Op het moment dat een 66-jarige autobestuurder uit Landgraaf op maandag 20 december om 10.00 uur over de Molenberglaan in Heerlen reed, staken vlak voor hem een 16-jarige jongen uit Landgraaf en een 18 jarig meisje uit Heerlen de rijbaan over. Daardoor ontstond bijna een aanrijding. Toen de 16-jarige ook nog de middelvinger naar de bestuurder uitstak, stopte deze met de bedoeling de jongen over zijn gedrag aan te spreken. Toen hij naar hem toeliep, haalde de knaap uit en sloeg de man met een vuist hard in zijn gezicht. Door de klap liep de man een hevig bloedende wond op. Het slachtoffer moest per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Op aanwijzing van getuigen kon het meisje ter plaatse worden aangehouden terwijl de jongen naar zijn iets verderop gelegen school vluchtte. Daar werd hij door de politie uit de klas gehaald en werd aangehouden.

Maastricht; verdachte gooit cocaïne weg

Maandag 20 december wilde de politie om 15.15 uur op de Cantecleerstraat in Maastricht de bestuurder van een auto controleren. Toen deze dat in de gaten kreeg, sloeg hij op de vlucht. Daarbij reed hij o.a. tegen het verkeer in en pleegde diverse verkeersovertredingen. Tijdens zijn vlucht ontstonden diverse ''bijna aanrijdingen''. Via diverse wegen ging de vlucht naar de Courtoisstraat waar de bestuurder uit zijn auto sprong en er te voet vandoor ging. De man kon niet meer achterhaald worden. Van getuigen werd vernomen dat de verdachte onderweg een pakketje in een tuin had weggegooid. Dit bleek ruim 350 gram cocaïne te zijn. De politie stelt een verder onderzoek in.

Landgraaf; inbeslagname van ruim 2 kilo hennep

Tijdens een onderzoek in een woning aan de Ariensstraat in Landgraaf trof de politie op maandag 20 december om 10.15 uur op zolder 2250 gram henneptoppen aan die daar te drogen lagen. In de woning werd ook een 27-jarige man uit Landgraaf aangetroffen die verklaarde de eigenaar van de drugs te zijn. Hij bleek de hennepplanten in zijn eigen woning aan de Grensstraat in Landgraaf gekweekt te hebben en wilde de oogst drogen in de woning van zijn zus. In de woning aan de Grensstraat trof de politie inderdaad een inrichting aan voor de kweek van hennepplanten. Er bevonden zich echter geen planten meer. Wel bleek dat de stroom illegaal was afgetakt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


---- --