Politie Zaanstreek-waterland


14:13 20-DEC-04
PURMEREND, DE VRIESPLEIN

Winkeldief aangehouden

De politie heeft een 35-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een agent zag de man, een bekende van de politie, een winkel binnengaan en besloot hem even in de gaten te houden. Hij zag de man de winkel weer verlaten en sprak hem op straat aan. De Purmerender bleek onder zijn jas twee flessen drank te hebben die hij niet had afgerekend. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

19:11 20-DEC-04
PURMEREND, A7

Dronken man opnieuw achter het stuur

De politie heeft een 33-jarige Purmerender aangehouden die op het politiebureau aan de Waterlandlaan kwam melden dat hij een aanrijding had gehad op de A7. Hij vertelde dat hij op de snelweg ergens tegenaan was gereden. De man bleek te veel te hebben gedronken en kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. De man bleek toch in zijn auto te zijn weggereden en werd door agenten in de buurt van zijn woning opgevangen en aangehouden. De man bleek bijna drie maal zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan, 625 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het rijden tijdens een rijverbod en moest zijn rijbewijs op het bureau achterlaten.

07:17 21-DEC-04
loc.: PURMEREND, JAAGWEG / AZIËLAAN

Automobilist kan vrouw niet ontwijken

Een 22-jarige vrouw uit Purmerend liep been- en hoofdletsel op toen zij het rode verkeerslicht negeerde en de kruising overstak. Een 61-jarige bestuurder van een personenauto uit Purmerend wilde vanaf de Gorslaan richting de Aziëlaan en kon haar niet meer ontwijken.

08:12 21-DEC-04
loc.: WESTZAAN, RIJKSWEG A8

Aanrijding in file

Een 18-jarige vrouw uit Krommenie reed in haar auto in de richting van Amsterdam. Op het moment dat zij moest remmen werd zij van achteren aangereden door een 31-jarige bestuurster van een personenauto uit Assendelft. De Krommeniese liep nek- en rugletsel op.

11:30 21-DEC-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT
11-jarig meisje bijna verdronken
Een 11-jarig meisje uit Zaandam ging het water in en werd vermoedelijk onwel. Een badjuf zag haar op de bodem liggen en startte reanimatie nadat het meisje uit het water was gehaald. Toen politiemensen arriveerden was zij niet aanspreekbaar en ademde zij onregelmatig. Nadat zij was gestabiliseerd is zij onder begeleiding van de politie is het meisje per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Haar toestand is onbekend.


---- --