Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht, 21 december 2004

Website voor vrijwillige natuuronderzoekers

In Noord-Holland zijn duizenden vrijwilligers actief met het inventariseren van planten en diersoorten. Zij onderzoeken welke soorten voorkomen, waar deze voorkomen en hoe het verloop is in de tijd. Om deze 'ecotellers' gemakkelijker met elkaar en met anderen in contact te brengen is er de nieuwe website www.ecoteller.nl.

De site is sinds 16 december online en biedt een platform aan alle groepen en geĂŻnteresseerden in natuuronderzoek. Er is allerlei informatie te vinden, zoals een nieuwsbrief, met nieuwtjes voor en door vrijwilligers. Ook staat hier de Groene Kaart, met 40 natuurgegevensverzamelende vrijwilligersgroepen in heel Noord-Holland. Hier kan men naam en adresgegevens van de groepen vinden, maar ook welke planten of dieren een groep inventariseert. Wie een bijzondere waarneming heeft gedaan, kan dit als berichtje op ecoteller.nl plaatsen.

Ecoteller.nl linkt door naar de website van Landschap Noord-Holland, waar de informatie voor 'ecotellers' is ondergebracht, alles in nauw overleg met de Provinciale Organisatie Flora & Fauna. Ecoteller wordt mede gefinancierd door, de provincie Noord-Holland en de Nationale Postcode Loterij.

////////////////////////////////////////
Noot voor de pers:
Voor meer informatie over inventariserende vrijwilligers kunt u contact opnemen met Jaap Beets, projectleider Ecoteller, tel. 0251-662257.

Dit bericht werd verstuurd door:
Ilse Miedema
_____________________________
voorlichter Landschap Noord-Holland
postbus 257, 1900 AG Castricum
doorkiesnummer 0251 - 66 22 54
fax 0251 - 67 35 59
e-mail i.miedema@landschapnoordholland.nl

Voor meer informatie, kijk op www.landschapnoordholland.nl