Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht

Persbericht

21 december 2004

Arbeidsmarktinformatie hoger opgeleiden nu via internet beschikbaar

WO-Monitor Online voor snelle informatievoorziening

Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht heeft een applicatie ontwikkeld waarmee arbeidsmarktinformatie over hoger opgeleiden rechtstreeks via internet toegankelijk is. Op de website 'WO-Monitor Online' kan men tabellen op maat samenstellen over de arbeidsmarktsituatie van academici, voor de periode 1998-2003. De website vormt een aanvulling op de papieren rapportages van de WO-Monitor die sinds 1998 in opdracht van de VSNU (Vereniging van Universiteiten) worden gepubliceerd.

De WO-Monitor is een jaarlijks terugkerend landelijk onderzoek, waarbij universitair afgestudeerden van alle Nederlandse universiteiten anderhalf jaar na hun afstuderen worden geënquêteerd over aspecten als baanzoekduur, werkloosheid, salaris en aansluiting tussen opleiding en baan. Het ROA voert sinds het begin van de jaren negentig in vrijwel alle sectoren van het Nederlandse onderwijsstelsel onderzoek uit onder schoolverlaters (WO, HBO en secundair onderwijs). De onderzoeksresultaten zijn al langer via internet beschikbaar op de schoolverlaterswebsite van het ROA. Sinds kort is daarnaast voor de WO-Monitor een applicatie beschikbaar waarmee men zelf gegevens uit de database kan opvragen op het niveau van onderwijssectoren of specifieke opleidingen. Hoewel de WO-Monitor primair bedoeld is voor onderwijsinstellingen (ten behoeve van hun benchmark-­activiteiten), levert de 'WO Monitor Online' informatie-op-maat voor iedereen die geïnteresseerd is in de arbeidsmarkt­situatie van hoger opgeleiden.

Noot voor de pers:

Webadres WO-Monitor Online: http://www.fdewb.unimaas.nl/roa/SIS/womonitoronline/index.htm.

Webadres Schoolverlaterswebsite: http://www.fdewb.unimaas.nl/roa/SIS/home.html, ook te benaderen via www.womonitor.nl, www.hbomonitor.nl en www.rubs.nl)

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Maarten Wolbers, projectleider WO-Monitor, tel. 043 388 3737 , e-mail m.wolbers@roa.unimaas.nl, of bij Robert de Vries, contactpersoon WO-Monitor Universiteit Maastricht (UM-scanner), tel. 043 388 4823, e-mail mr.devries@roa.unimaas.nl

De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992, pers@bu.unimaas.nl

De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/