Politie Amsterdam-Amstelland

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden
21-12-2004. Agenten van bureau Ganzenhoef troffen gisteren in een woning in Amsterdam Zuidoost 330 kilo verboden vuurwerk aan. De 42-jarige hoofdbewoonster van het pand werd gearresteerd. Op hetzelfde moment kwam de 44-jarige eigenaar van het vuurwerk aan bij het pand, ook hij werd aangehouden.

Tijdens het verhoor bekende hij het vuurwerk in het huis van zijn ex-vrouw te hebben opgeslagen. Beiden werden gehoord en na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.
Monteur levensgevaarlijk gewond bij ongeluk
21-12-2004. Maandagochtend even voor twaalf uur raakte een 28-jarige monteur bij werkzaamheden aan een grote shovelband levensgevaarlijk gewond. De band scheurde door nog onbekende oorzaak. De monteur en een klant die enkele meters van het ongeval afstond, werden weggeblazen.

Het medisch team van de traumahelikopter was snel ter plaatse waarna het slachtoffer naar een ziekenhuis werd overgebracht. Voor zijn leven wordt gevreesd. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.
---

Pas op voor oplichters!

21-12-2004. Maandagmiddag rond half vijf werd een 83- jarige vrouw opgelicht door een nep-bezorger die een pakketje kwam afleveren. De kosten van de bezorging, 50 eurocent, kon de vrouw niet contact betalen, zij moest volgens de man pinnen.

De bezorger gaf haar een apparaatje waar de pinpas in moest, waarna ze kon "pinnen". Toen de man verdwenen was, ontdekte de oude dame dat ze een ander pasje had teruggekregen. Toen zij haar bank belde, bleek er ruim 3000 euro van haar rekening te zijn afgeschreven.

Let op
Pinnen aan de deur is niet gebruikelijk. Laat u hiertoe niet verleiden ondanks de lage bedragen of mooie woorden. De politie vraagt familieleden en bekenden van ouderen bejaarde personen te waarschuwen voor oplichters. Bij onraad kunt u de politie bellen via 112.
---