Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 21 december

Alkmaar 21-12-2004 - 15.30 uur

Veel goederen uit woning gestolen

Alkmaar, maandag 20 december 2004.

Maandag tussen 16.30 en 21.10 uur werd ingebroken in een woning aan de Olmenlaan. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam boven een deur. Vanuit de woning werden een groot aantal goederen weggenomen waaronder een complete muziekinstallatie, een laptop computer, cds en dvds, kleding en sieraden.

Computers uit woning gestolen

Alkmaar, dinsdag 21 december 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Baangracht. Men kwam in het huis door het vernielen van een slot in de deur. Vanuit het huis werden twee computers gestolen.

Verlichtingscontroles

Alkmaar, dinsdag 21 december 2004.

Dinsdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Vondelstraat, Fritz Conijnlaan en de Zeswielen. Tijdens deze controles werden in totaal 21 bekeuringen uitschreven

Vrouwen beroofd van tas

Heerhugowaard, maandag 30 december 2004.

Maandagmiddag werden kort na elkaar twee vrouwen beroofd van hun tas. De beide berovingen vonden plaats op de Amstel. De vrouwen fietsten over de Amstel toen zij werden ingehaald door een bromfiets. Tijdens het passeren greep de bestuurder de tas uit handen van de fietsters en reed vervolgens weg. Gezien het signalement dat beide slachtoffers opgaven gaat het hier om één en dezelfde dader. Hij reed op een witte bromfiets en droeg een witte helm.

Recherche zoekt getuigen van mishandeling op Houttil

Alkmaar, dinsdag 21 december 2004.

Op de Houttil in Alkmaar is op vrijdagavond 17 december een man mishandeld. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Alkmaar, zat op het stoepje voor het postkantoor te bellen toen hij door een groep van vier mannen werd lastig gevallen.

Hij werd vervolgens door de mannen bedreigd met een mes. De vier sloegen hem en schopten op hem op zijn hoofd. Daarbij liep het slachtoffer verwondingen op aan zijn gezicht en pijn in zijn borst. De verdachten zijn vier skinheads. In ieder geval een van hen is tussen de 20 en 25 jaar oud. Het motief is vermoedelijk van racistische aard. De recherche is op zoek naar getuigen van deze mishandeling, met name naar de man die op straat een parkeercontroleur heeft aangesproken over de mishandeling. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar, tel: 0900 - 8844 (lokaal tarief).