Ingezonden persbericht


Persbericht

FORRESTER: INFORMATICA VOOROP IN DATA-INTEGRATIEMARKT

~ PowerCenter data-integratieplatform geprezen om schaalbaarheid, connectiviteit en collaboration -mogelijkheden ~

Nieuwegein, 21 december 2004 Het PowerCenter data-integratieplatform van Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) staat op de eerste plaats in Forrester s Wave"-rapport, het eerste extract, transform en load (ETL)-rapport van Forrester Research. In het rapport werden de ETL-oplossingen van 14 verschillende aanbieders geëvalueerd. Forrester benadrukt Informatica s sterke punten en voortrekkersrol in de markt voor data-integratie. Verder komt de groeiende rol van data-integratie als vervolg op het traditionele data warehousing in het rapport naar voren. Forrester definieert enterprise ETL als een methode waarmee nagenoeg alle data-integratieprojecten binnen een grote onderneming gestroomlijnd kunnen worden, of het nu gaat om data warehousing of non-data warehousing , aldus Phillip Russom, principal analyst bij Forrester Research, Inc. Er zijn maar weinig tools die om kunnen gaan met de enorme datavolumes, de vele sources en targets en de grote aantallen projecten en ontwikkelaars die betrokken zijn bij enterprise ETL. Met deze beperkingen in het achterhoofd zijn er drie criteria waarop ETL-producten zich kunnen onderscheiden, namelijk: schaalbaarheid, connectiviteit en collaboration -mogelijkheden.

Informatica scoorde hoog op schaalbaarheid, extract- en load-connectiviteit en de mogelijkheden voor collaborative development. Deze onderwerpen staan centraal bij enterprise ETL en Forrester heeft ze dan ook extra meegewogen bij de evaluatie van de producten.

Het volledige rapport is te downloaden vanaf: http://www.informatica.com/solutions/resource_center/forrester_etl_wave04.pdf.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is de marktleider op het gebied van data-integratiesoftware. Dankzij het gebruik van Informatica-producten kunnen bedrijven toegang krijgen tot hun informatiebezittingen en deze visualiseren en controleren. Hierdoor worden bedrijfsprestaties verbeterd en de winstgevendheid verhoogd, terwijl de supply chain wordt gestroomlijnd en er pro-actief kan worden ingespeeld op naleving van geldende wet- en regelgeving issues. Meer dan 2.100 organisaties over de hele wereld vertrouwen op Informatica als oplossing voor al hun behoeften op het gebied van data-integratie en business intelligence. Kijk voor meer informatie op de website van Informatica: http://www.informatica.com/nl.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: 040 235 46 00
E-mail: lilianv@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com