Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 december 2004


Kop-staartbotsing.

Op maandag (20-12) vond er rond 13.40 uur een kop-staartbotsing plaats op de
Deventerstraat. Een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn zag te laat de drie stilstaande
auto's voor hem en botste tegen de achterste auto. Hierop botsten de auto's vervolgens tegen hun voorganger. Eén van de automobilisten klaagde over pijn in de nek en zou zich onder doktersbehandeling stellen.Tevens moest er een auto worden weggesleept door
een bergingsbedrijf.


Vreemde telefoontjes


Meerdere mensen hebben afgelopen dagen contact met de politie opgenomen omdat zij vreemde telefoontjes hadden gekregen. De onbekende beller uitte in het gesprek bedreigingen en gaf aan binnenkort de zaak te komen regelen. Wat daarmee bedoeld werd is onduidelijk gebleven. Duidelijk is wel, dat een dergelijke gesprek bij de betrokkene voor onrust zorgt en de politie adviseert wèl melding te maken en afhankelijk van de inhoud van het gesprek zal geadviseerd worden aangifte te doen.


Gordeldiertjes uitgedeeld


Agenten hebben maandagmiddag bij een controle op de Jachtlaan 10 gordeldiertjes uitgedeeld aan kinderen die op de achterbank van de auto in het autozitje zaten en/of de gordel om hadden.
Vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en er werd 1x bekeurd voor het niet dragen van de gordel door een kind achterin de auto. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 1x niet in bezit van bromfietscertificaat en 2x niet kunnen tonen rijbewijs.


64 bestuurders te hard

Agenten hebben maandag bij controle op de Europaweg 64 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 3146 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --