Gemeente Zwolle

Herinrichting Grote Markt, Melkmarkt, Rodetorenplein

De voorbereidingen voor de herinrichting van de Grote Markt, Melkmarkt en Rodetorenplein zijn in volle gang. Het is een van de grote herinrichtingprojecten uit het Binnenstadsprogramma, waarmee de gemeente het programma flink vaart wil geven.

Het Programma van Eisen voor de herinrichting is al vastgesteld. In maart nemen burgemeester en wethouders een beslissing over het Voorlopig Ontwerp. Daar kunnen belangstellenden vervolgens op reageren. Nog voor de zomer wordt het Definitief Ontwerp vastgesteld, als alles volgens planning verloopt.

Klankbordgroepen met belanghebbenden
De uitvoering wordt voorbereid in overleg met belanghebbenden uit de detailhandel, de horeca, de markt, de politie en een brede vertegenwoordiging van het publiek. Zij kunnen als geen ander meewegen of de plannen inderdaad voor een prettig verblijfsklimaat gaan zorgen. En dan gaat in het najaar van 2005 de schop in de grond van de Grote Markt, die dankzij herbestrating en herinrichting een compleet nieuw aanzien krijgt.

In het Binnenstadsprogramma krijgt elk plein zijn eigen bestemming. De Grote Markt wordt hét Zwolse stadsplein. De Melkmarkt moet uitgroeien tot een hoogwaardig winkel- en horecagebied, het Rodetorenplein wordt een evenementenplein aan het water. Op de pleinen krijgen voetgangers alle ruimte, zodat mensen er prettig en veilig kunnen vertoeven, zonder doorgaand autoverkeer.


---