Politie Hollands Midden

Regio Woensdag te zien bij Team West

Woensdag 22 december na het nieuws van 18.15 uur zijn in het Opsporingsprogramma 'Team West' van de regionale omroep RTV West de volgende onderwerpen te zien. Politie Hollands Midden vraagt getuigen naar aanleiding van een ontploft explosief in Alphen aan den Rijn. In de nacht van zaterdag 18 december op zondag 19 december 2004, omstreeks 03:50 uur, is in een winkelpand aan de Karel Doormanstraat te Alphen aan den Rijn een explosief naar binnen gegooid en ontploft. In het pand ontstond materiële schade. Van de bewoners, waaronder enkele kinderen, die op het moment van de explosie boven het betreffende winkelpand lagen te slapen, raakte niemand gewond. Hollands Midden vraagt ook aandacht voor de vermissing van een 42-jarige man uit Zoeterwoude. De man verdween vrijdagavond 10 december. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Politie Haaglanden vraagt getuigen naar aanleiding van tanken zonder betalen bij twee benzinestations in Den Haag, en getuigen van een diefstal van een auto onder bedreiging van een vuurwapen. In de uitzending van 'Team West' zal dieper op de zaken worden ingegaan. De politie komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Hillegom Illegaal vuurwerk

Op maandag 20 december omstreeks 11.00 uur hield de politie op de Garbialaan een 13-jarige jongen uit Hillegom aan welke strijkers aan het verkopen was op een schoolplein. De jongen had de strijkers gekocht van een 14-jarige jongen eveneens uit Hillegom. Deze jongen werd aangehouden omstreeks 12.00 uur die dag. De politie heeft inmiddels de strijkers in beslag genomen. Het vuurwerk zal worden vernietigd.

Stolwijk Hennepkwekerij

De politie heeft op dinsdag 21 december omstreeks 09.45 uur, naar aanleiding van informatie, onderzoek gedaan naar hennepkwekerijen, in diverse panden aan de Nijverheidsweg. In een pand werden ongeveer 200 planten en ongeveer twee kilogram gedroogde hennep aangetroffen. Verder werden er materialen ten behoeve van de kweek in beslaggenomen en vernietigd. Ook werd bij het betreffende pand illegaal elektriciteit en gas afgetapt. Bij drie andere panden was ook sprake van diefstal van gas en elektriciteit. Tegen de betreffende eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek is in samenwerking gedaan met Eneco. Na betaling van de boetes voor gas en elektriciteit worden de meters weer aangesloten.

Leiden Aanhouding insluiper

Op dinsdag 21 december omstreeks 12.15 uur hield de politie in de omgeving van de Sopiastraat een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. aan. De man had even tevoren door middel van flipperen de toegang tot een woning verschaft aan de Sophiastraat. Daar de bewoner thuis was vluchtte de dader direct via de voordeur weg. Er werd niets ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Alpen aan den Rijn Mishandeling

Op dinsdag 21 december omstreeks 11.43 uur hield de politie een 39-jarige man uit Utrecht aan. De man had omstreeks 10.30 uur in een bedrijf aan de Schans een 24-jarige man mishandeld. Tijdens een woordenwisseling tussen beide mannen gaf de verdachte het slachtoffer een kopstoot en uitte bedreigende taal. De politie stelt een onderzoek in. Gouwe Ijssel Controle Flora- en Fauna Het Milieuhandhavingsteam, de GZH, Zuid Hollands Landschap en de AID hebben afgelopen weekend een gezamenlijke controle gehouden. De controles waren gerichten op het houden van beschermde vogels, visserij en jacht. In totaal werden er 8 volières gecontroleerd. Bij één eigenaar werden vier beschermde vogels aangetroffen. De vogels zijn in beslaggenomen en tijdelijk elders ondergebracht. De AID maakt proces verbaal op tegen de eigenaar. Verder zijn er negen jagers gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Twee vissers werden bekeurd. Een viste met levend aas en één kon zijn visakte niet tonen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 21 december 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --