Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 december 2004


Emst - schoorsteenbrand


Door kordaat ingrijpen van twee inwoners uit Emst is een gezin op tijd uit hun woning aan de Hanendorperweg gehaald, waar op dat moment een schoorsteenbrand woedde.
De brand werd op dinsdag (21-12) rond 00.10 uur ontdekt door een 22-jarige plaatsgenoot die op dat moment de woning passeerde en het vuur uit de schoorsteen zag komen
Samen met een andere passant heeft hij de bewoonster en haar drie kleine kinderen wakker gemaakt en uit de woning gehaald. De brandweer had er flink werk mee om de schoorsteenbrand te doven.
De redders werden ter plaatse meerdere malen bedankt voor hun kordate optreden.


Epe - Aanhouding man.

De politie heeft op maandag (20-12) om 17.45 uur een 27-jarige automobilist uit Epe
aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies een promillage van 1,1. Daarnaast reed hij rond zonder autoverzekering. De auto werd bij het politiebureau gestald. De man werd na verhoor heengezonden en kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Ermelo - Hennepkwekerij opgerold.

In een pand aan de Korte Haeg werd op maandagavond (20-12) een hennepkwekerij
opgerold. Er werden 361 hennepplanten aangetroffen. De planten en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen en meteen vernietigd in een kraakwagen. Ook kan de eigenaar een fikse naheffing van elektriciteitsbedrijf NUON tegemoet zien ivm het illegaal aftappen van stroom. De politie doet nader onderzoek.


Harderwijk - Venten zonder vergunning.

De politie heeft twee jongemannen een boete gegeven voor het venten zonder vergunning van zakjes pinda's à E 3,- . Dit gebeurde maandag (20-12) rond 19.40 uur op de Van Brakellaan. Het betrof een 19-jarige Rotterdamer en een 17-jarige Ridderkerker. Ivm de hoge uitgaven rond de kersttijd, leek dit de twee een aardige oplossing. Bij controle bleek de Rotterdammer ook nog twee boetes te moeten betalen. Na het betalen van de schulden is het duo op de trein gezet.


Nunspeet - Verkeersongeval.

Een 37-jarige automobiliste uit Doornspijk kon op maandag (20-12) een plotseling overstekende 58-jarige voetgangster uit Nunspeet niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. Het ongeval vond plaats op de F.A. Molijnlaan rond 16.40 uur. De voetgangster
werd met een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Nunspeet - Inbraak autobedrijf.

Bij een autobedrijf aan de Pascalweg werd van maandag op dinsdag (20/21-12) ingebroken.
De dader verschafte zich de toegang door het forceren van een raam. Men nam autosleutels mee en er werden vervolgens twee auto's ontvreemd. Een scannerluisteraar hoorde het bericht over de diefstal en wist te melden dat hij een autoambulance, met vermoedelijk de gestolen auto's, had zien staan op een parkeerplaats langs de A1 in de omgeving van Lochem. Bij controle ging het om een autoambulance uit Litouwen met andere auto's.
De gestolen auto's uit Nunspeet zijn een paarse Hyundai H100, kenteken VS-PP-58 en een rode VW Golf II TDI, kenteken FH-SR-52.


Hattem - drankrijder betrapt.

Een 24-jarige automobilist uit Hattem bleek bij een politiecontrole op maandag (20-12)
rond 22.55 uur op de Begoniastraat onder invloed van alcohol. De man blies een
promillage van 0,56. Er werd een rijverbod van 1 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --