Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 december 2004


Man aangehouden na oplichting en flessentrekkerij.
De recherche op de Noordwest-Veluwe heeft met assistentie van de recherche in Apeldoorn, een 25 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van oplichting en flessetrekkerij.
De man betaalde zijn rekeningen niet, van onder meer een georganiseerde busreis naar Keulen, logies en maaltijden in hotels en restaurants, de afname van bouwmaterialen en gereedschappen, gekochte kleding en het tanken van benzine. In totaal gaat het om duizenden euro's


Hotels


Volgens het politieonderzoek heeft de man in 2003 en 2004 enkele hotels en restaurants in o.a. Vierhouten, Nijkerk, Garderen en Zutphen.benadeeld door te logeren en maaltijden te nuttigen zonder te betalen.
Verder wordt de man er van verdacht dat hij vanaf juni 2004 bij bouwmarkten in Ermelo, Putten, Zeewolde, materialen en gereedschappen op rekening afnam, zonder dat er een betaling volgde. De man deed zich voor als medewerkers van een bouwbedrijf.
De goederen werden gebruikt voor onder andere een bouwklus.
Bij een kledingzaak in Apeldoorn kreeg hij voor een fors bedrag kleding mee en ook hier volgde geen betaling. In november van dit jaar bestelde de man bij een busonderneming een busreis voor 30 personen voor een reis naar Keulen. De reis werd gemaakt met slechts een zevental personen. De nota van de bus werd niet voldaan.
De politie heeft de man aangehouden en tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 december 2004


Hennepkwekerij in gierkelder


De politie heeft dinsdag (21/12) in een gierkelder van een leegstaande boerderij aan de Oude Courageweg in Doornspijk (gem. Elburg) een in gebruik zijnde hennepkwekerij met ruim 2200 planten ontdekt. Met medewerking van de gemeente Elburg werden de aanwezige planten en materialen afgevoerd en vernietigd. De Nuon constateerde na onderzoek, dat de elektrische stroom illegaal werd afgetapt en zal naar verwchting een naheffing opleggen. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar en beheerder van de kwekerij.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --