Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 21 december 2004
Betreft: Bestemmingsplan Eschgaarde III ter vaststelling naar de raad

Bestemmingsplan Eschgaarde III ter vaststelling naar de raad

Het college van B&W stelt de raad voor het bestemmingsplan Eschgaarde III vast te stellen in de raadsvergadering van 3 februari 2005.

Toelichting

Om in Deurningen te kunnen voorzien in de woningbehoefte heeft de gemeente Dinkelland een bestemmingsplan in voorbereiding genomen dat woningbouw mogelijk maakt tussen de Molemansstraat, de Deurningerbeek en de Deurningerstraat. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 31 woningen, waarbij een deel in de sociale sector. Het plan voorziet voornamelijk in de woningbouw van de starters in Deurningen.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en is naar betrokken instanties gestuurd. De informatie die de burgers hebben gegeven op informatieavonden en de reacties van de betrokken instanties zijn verwerkt in een reactienota. Deze reactienota is op 12 oktober 2004 vastgesteld door het college. Er zijn enkele wijzigingen in het voorontwerpbestemmingsplan doorgevoerd naar aanleiding van de informatie van de burgers en de reacties van de betrokken instanties. Zo is er een kavel bijgekomen en is de oppervlakte van de sommige kavels iets kleiner geworden. Ten tweede is de Molemansstraat verbreed waardoor hij nu over de gehele lengte even breed is. Verder zijn er enkele kleine wijzigingen doorgevoerd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vier weken ter inzage gelegen en er is 1 zienswijze ingekomen van Natuur en Milieu Overijssel.

In het plangebied Eschgaarde komen meerdere belangen samen, zowel ecologische als sociaal-maatschappelijke.

De Deurningerbeek heeft een speciale bestemming gekregen in het bestemmingsplan. Zo is er een zone langs de beek gelegd met de bestemming beheers- en beschermingszone watergang en is in de doeleindenomschrijving opgenomen dat het ook voor ecologische en landschappelijke doeleinden dient. Hiermee erkent de gemeente het belang van de Deurningerbeek die als ecologische verbindingszone is aangewezen.

In januari 2005 vindt een gesprek met het waterschap en natuur en milieu Overijssel plaats waarin wordt gesproken over de invulling van de Deurningerbeek en de mogelijkheden van een droge verbindingszone aan de zuidkant van Deurningen. Hier wil de gemeente zich actief voor inzetten om zo ook een bufferzone te creëren tussen Deurningen en Hengelo.

Nadat de raad een besluit heeft genomen in de vergadering van 3 februari 2005 wordt gestart met de uitgiftegesprekken van kavels. Dit is wel onder voorbehoud van de goedkeuring van de Provincie Overijssel.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder mevr. Mentink-Groener op telefoonnummer 0541 - 854 108.