Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF NAVO-medailles uitgereikt aan militairen in Afghanistan

De plaatsvervangend commandant ISAF, generaal-majoor L.C.R.M. (Leo) van den Born heeft vandaag de NAVO-medailles uitgereikt aan de militairen in Kabul, Afghanistan. Het betreft het 3e detachement van het aan ISAF toegevoegde 1 NL Helodet en het Nederlands personeel. De militairen zijn momenteel grotendeels geplaatst op het vliegveld van Kabul en deels op het Hoofdkwartier van ISAF. In totaal werden 83 militairen gedecoreerd, afkomstig van alle krijgsmachtdelen.

De onderscheiding wordt uitgereikt aan militairen die een minimum van dertig dagen aaneengesloten actief zijn geweest binnen de International Security and Assistance Force (ISAF) Afghanistan. Het 3e detachement van de vliegbasis Gilze-Rijen is vanaf begin oktober op Kabul International Airport geplaatst. Het 4e detachement, onder leiding van de luitenant-kolonel J.J. (Jan) Koedijk neemt vanaf 29 december aanstaande de taken van de huidige eenheid over.

De Apache gevechtshelikopters van de Koninklijke Luchtmacht zijn sinds eind maart van dit jaar gestationeerd in Afghanistan en keren eind maart 2005 terug.