Ingezonden persbericht


Den Haag, 21 december 2004

Ooggetuigeverslag vluchtelingenkamp in Tsjaad

DJ Eric Corton terug in Nederland na bezoek aan vluchtelingenkamp in Tsjaad

3FM DJ Eric Corton is zondagavond teruggekeerd uit Tsjaad. Daar heeft hij een vluchtelingenkamp van het Rode Kruis bezocht in het kader van de ´Serious Request´, de kerstactie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis.

Eric Corton heeft een bezoek gebracht aan het vluchtelingenkamp Tréguine, vlakbij de Soedanese grens. Het kamp wordt geleid wordt door het Rode Kruis. In het kamp zitten zo´n 17.000 mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog in Soedan. Het Rode Kruis draagt zorg voor water, voedsel en medische voorzieningen voor de vluchtelingen. In totaal zijn zo n 200.000 mensen uit Soedan naar Tsjaad gevlucht. Eric Corton heeft in Tsjaad radio-verslagen gemaakt, welke vanaf vandaag uitgezonden worden op 3FM.

´Serious Request´

Collega´s van Eric Corton, de 3FM DJ´s Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes sluiten zich vijf dagen voor kerst zonder eten op om zoveel mogelijk geld op te halen voor een noodhospitaal in Darfur. Tijdens de actie kunnen luisteraars geld bieden op plaatjes, airtime en gesigneerde goodies. ´Serious request´ is van maandag 20 t/m vrijdag 24 december te beluisteren op 3FM en live te bekijken op Internet en televisie. De opbrengst komt ten goede van het Nederlandse Rode Kruis.

In Soedan wil het Nederlandse Rode Kruis bijdragen aan het werk van het Internationale Rode Kruis. Het gaat daarbij vooral om medische zorg voor mensen die zijn achtergebleven in hun dorpen en door de veiligheid geen bewegingsvrijheid hebben.