Persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 21-12-2004

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK AUTO

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 17-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Door getuigen werd gezien dat de jongen een auto die geparkeerd stond aan de Rubensstraat in 's-Hertogenbosch openbrak en er spullen uit wegnam. De jongen had een ruitje ingeslagen en een tas en fotocamera weg genomen. Op aanwijzing van de getuigen kon de jongen even later op de Arena in 's-Hertogenbosch worden aangehouden. Hij was nog in het bezit van de camera. De tas bleek hij eerder aan het Prins Hendrik Park in het water te hebben gegooid. De jongen is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW AANGEHOUDEN BIJ WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 18-jarige vrouw uit Oss aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Markt in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze twee setjes oorbel wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

VERKEERSCONTROLES

's-Hertogenbosch - Maandag is op de Oliemolensingel in 's-Hertogenbosch een controle gehouden. Daarbij zijn 59 bestuurders bekeurd die niet de verplichte rijrichting volgden en 15 voor het niet dragen van de autogordel.
Op de Maastrichtseweg werden 12 bestuurder bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Op de Pettelaarseweg kregen 21 bestuurders een bekeuring voor hetzelfde feit.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 15-jarige jongen uit Geldrop aangehouden. De jongen had op de Seringenstraat in 's-Hertogenbosch een 38-jarig personeelslid van een opvanghuis met de dood bedreigd. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

JONGEREN AANGEHOUDEN BIJ AUTO-INBRAAK

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag zijn vier jongeren, 18 en 19 jaar, uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Drie van hen werden op heterdaad betrapt toen ze aan het inbreken waren in een auto die aan het Burgemeester Loeffplein in 's-Hertogenbosch geparkeerd stond. Later kon nog een vierde jongen worden aangehouden. De vier zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 40-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd in een winkel aan de Arena in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij drank wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagavond is op de Zandzuigerstraat in 's-Hertogenbosch een snelheidscontrole gehouden. Een 21-jarige man uit Oisterwijk werd bekeurd omdat hij te hard reed. Ter plaatse mag 50 km/u gereden worden. De man reed 107 km/u. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR FIETSDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag is een 40-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Politiemensen zagen de man over de Koninginnelaan in 's-Hertogenbosch lopen, terwijl hij een afgesloten fiets mee sleepte. De man bleek de fiets even eerder op de Havenstraat te hebben gestolen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij dinsdagmorgen heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag werd op de van Herpensweide in 's-Hertogenbosch een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de auto op 21 november in Tiel was gestolen. De bestuurder, een 30-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Drunen - In de nacht van maandag op dinsdag is op de Canadalaan in Drunen een 29-jarige vrouw uit Waalwijk bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod van 4 uur.

POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN

's-Hertogenbosch - Op zaterdag 11 december tussen 15.55 en 16.10 uur werd een jongen op de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch het slachtoffer van een fietsdiefstal. Door een negroïde man werd hij van zijn fiets beroofd. In de omgeving kon de verdachte, een 28-jarige man uit Tilburg, worden aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat een oudere man en vrouw, ervoor gezorgd hebben dat het slachtoffer zijn fiets terugkreeg. Een andere vrouw is getuige geweest hiervan. De politie is op zoek naar deze getuigen.

MAN LICHT GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Dinsdagmorgen is een 19-jarige man uit 's-Hertogenbosch bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn auto over de Reitseweg en draaide de Europalaan in 's-Hertogenbosch op. Door de gladheid reed hij tegen en geparkeerde auto. Door de klap schoot de geparkeerde auto over de weg tegen twee andere geparkeerde auto's. De 19-jarige man is met rug- en beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

TE VEEL GEDRONKEN

Helvoirt - In de nacht van maandag op dinsdag is op de Rijksweg N65 onder Helvoirt een 60-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod van 1 uur.

POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN

Berlicum - Naar aanleiding van de zware mishandeling in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 december is de politie op zoek naar getuigen. In die nacht werd een 23-jarige man uit Berlicum zwaar mishandeld. Bij de mishandeling zijn wapens gebruikt. Dezelfde nacht is het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch, waar hij is opgenomen met zware verwondingen. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten van deze zware mishandeling vermoedelijk in een lichtkleurige Mercedes Jeep hebben gereden.
De politie is op zoek naar getuigen die tussen woensdag 15 december 20.00 en donderdag 16 december 04.00 uur een dergelijke auto hebben gezien in Berlicum. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING, MAN IN BEZIT VAN SOFTDRUGS

Erp Een 34-jarige automobiliste uit Uden is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Morschenhoef/Looieind in Erp. Een 23-jarige automobilist uit Erp kwam vanaf het Looieind en hij verleende geen voorrang aan de vrouw. Ze is met buikklachten en een hoofd- en beenwond overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto van de man rook de politie een sterke wietlucht. Onderzoek wees uit dat de man 7,6 graam softdrugs bij zich had. Vermoedelijk heeft de man ook onder invloed van drugs gereden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN MET ONTZEGGING

Geffen De politie heeft tegen een 43-jarige Osse automobilist proces-verbaal opgemaakt. Ze zagen de man rijden op de N59 bij Geffen. Dit terwijl het rijbewijs van de man ingevorderd was omdat hij diverse verkeersboetes niet betaald had.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Cuijk De politie heeft maandagmiddag een 49-jarige man uit Venray aangehouden voor bedreiging op de Hazenleger in Cuijk. De man was bij familie aan het helpen met de verhuizing, maar hij had te veel gedronken en werd lastig. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse, maar kon met de man geen fatsoenlijk gesprek voeren. Even later bedreigde hij één van de agenten. Daarop werd hij aangehouden. De man verzette zich nogal en moest met handboeien om over gebracht worden naar het bureau. Daar is hij ingesloten.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Sambeek - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Bergstraat in Sambeek. Een raam werd opengebroken waardoor men binnen kon komen. Uit de woning werden onder andere autosleutels gestolen. Met deze sleutels werd de bij de woning geparkeerde auto, een grijze BMW 525 gestolen. De auto, met een waarde van 60.000,-, heeft als kenteken 90-PB-JG.