Gemeente Moerdijk


STUDENTEN MAKEN RAPPORTAGE SNIPPERGROEN

Studenten van de Hogere Agrarische School uit Den Bosch gaan in opdracht van de gemeente Moerdijk de uitgangspunten formuleren voor het uitgeven van snippergroen. De samenwerking heeft voordelen voor beide partijen. De studenten kunnen de opdracht gebruiken in het kader van hun afstudeerproject. De gemeente bespaart veel tijd.

De gemeente wil actiever snippergroen gaan verkopen of verhuren. Het is daarbij van belang om te weten of het uit te geven groen al dan niet binnen de groenstructuur van de wijk valt. Wanneer een stuk is uitgegeven en achteraf blijkt dat er een verkeerde beoordeling aan ten grondslag ligt, kan dit moeilijk worden teruggedraaid.

De gemeente heeft nog geen uitgangspunten geformuleerd wanneer snippergroen in aanmerking komt voor verhuur of verkoop. Die uitgangspunten worden nu vastgelegd in een rapportage. Deze klus vergt veel tijd. Al het groen en alle bomen moeten geïnventariseerd worden in categorieën. Categorieën zijn bijvoorbeeld structureel groen, kijk- of aankledingsgroen en verkeersgroen.

Om kosten te besparen is contact opgenomen met het KennisTransfer van de Hogere Agrarische School in Den Bosch. De kosten voor het onderzoek, 15.750,-- kunnen betaald worden uit de meeropbrengsten uit de verkoop openbaar groen 2004. De afstudeeropdracht moet eind van het schooljaar klaar zijn.