Gemeente Moerdijk


NIEUWE LEERPLICHTFOLDER

Dertien gemeenten in de regio Midden en West-Brabant en Tholen geven in januari 2005 gezamenlijk een informatiefolder uit over de leerplicht. De folder met als titel "Leerplicht?!" heeft als doel om vooral ouderes inzicht te geven in de (on)mogelijkheden van de leerplicht.

In de folder wordt omschreven wat leerplicht is, in welke situatie sprake zou kunnen zijn van vrijstelling of vervangende leerplicht en wanneer schoolverzuim geoorloofd is. Ook gaat de folder in op de onderwerpen vakantie onder schooltijd en hoe verlof aangevraagd wordt.

De leerplichtambtenaren van diverse gemeenten in West-Brabant hebben structureel overleg met elkaar en werken veelvuldig samen. Om een eenduidig beleid naar buiten te presenteren, is besloten tot het opmaken van een regionale folder. De folder is aan te vragen bij de gemeenten Alphen en Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Drimmelen, Etten-Leur, Haldeberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Zundert. De leerplichtambtenaren zorgen voor de verspreiding van de folder op scholen voor het basis- en het voortgezet onderwijs.