Gemeente Borsele

Borsele overlegt met verenigingen over invoering papiercontainer

Heinkenszand, 21 december 2004

Na geslaagde proeven in Lewedorp en Nieuwdorp, wil het college van B&W in de gehele gemeente de blauwe minicontainer voor oud-papierinzameling gaan invoeren. Het dagelijks bestuur van Borsele gaat daarover begin volgend jaar overleggen met de veertien verenigingen die in de gemeente oud papier inzamelen.

Of de blauwe minicontainer volgend jaar wordt ingevoerd in Borsele, hangt vooral af van de mogelijkheid die verenigingen hebben om vrijwilligers in te zetten. Want vrijwilligers gaan als belader meerijden met de huisvuilwagens om overal in de gemeente, ook in het buitengebied, oud papier in te zamelen. Ook bespreekt de gemeente met de verenigingen de invulling van de looptijden en de vergoeding.

Minicontainers verbeteren inzameling
Proeven in Lewedorp en Nieuwdorp met een minicontainer voor elk huishouden, hebben dit jaar aangetoond dat meer oud papier en karton wordt gescheiden dan voorheen. Ook is inzameling met de huisvuilwagen goedkoper en efficiënter dan het inzamelen met aanhangers en karren. Inwoners uit de proefdorpen zijn vrijwel unaniem positief over hun papiercontainer en willen hem liever niet meer kwijt.