Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 21-12-2004

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875.

Vrachtautos in botsing op A28
PESSE Dinsdagmorgen zijn twee vrachtautos met elkaar in botsing gekomen tijdens een inhaalmanoeuvre. Een 36-jarige man uit Overloon reed met zijn combinatie over de rechterbaan van de A28. Doordat hij meer met zijn papieren bezig was dan met sturen, reed hij langzaam de linkerrijstrook op. Een 43-jarige man uit Eindhoven was met zijn vrachtauto, een autotransporter, bezig zijn college in te halen. Beide autos raakten elkaar en de transporter reed de middenberm in. Daar kwam hij, met de wielen weggezakt in de zachte berm, tot stilstand. De schade bleef beperkt. De linkerstrook is enige tijd afgesloten geweest vanwege de bergingswerkzaamheden. De politie maakt proces-verbaal op van dit ongeval. (04-210157)

Man opnieuw in de fout om onderdak te krijgen
ASSEN - De 37-jarige Assenaar, die zich zondagnacht vrijwillig bij de politie meldde nadat hij had ingebroken in een auto op het Ceresplein, zit opnieuw vast. Nadat hij was verhoord over die inbraak, is hij dinsdagmiddag na afronding van die zaak heengezonden. Daar was de man het kennelijk niet mee eens. Hij wilde onderdak, en stond enkele minuten later op de binnenplaats van het politiebureau aan de Weiersstraat. Met behulp van een ladder, waarvan de herkomst nog onduidelijk is, klom hij over de muur. Daarna sloeg hij van twee geparkeerde auto's ramen in en wachtte op zijn arrestatie. Dat gebeurde, en inmiddels zit hij weer vast. De auto's zijn eigendom van twee politiemensen van het bureau aan de Weiersstraat. (04-210282)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Dinsdagmiddag is een 23-jarige man uit Groningen aangehouden nadat hij in een kledingzaak aan de Gedempte Singel was betrapt bij de diefstal van een trui. Na zijn aanhouding bleek dat hij ook een gestolen broek uit een andere zaak in deze straat bij zich had. Na verhoor is hij met een dagvaarding op zak heen gezonden. De kleding is weer terug bij de winkels. (04-210274)

Aangehouden na belediging agenten
ASSEN Dinsdagmiddag is in het Forum een 37-jarige man uit Assen aangehouden wegens belediging van twee agenten. Zij spraken de man aan omdat hij bier stond te drinken. Daarop begon de man te schelden. Hij is aangehouden en kreeg, na verhoor, een dagvaarding uitgereikt vanwege de belediging. (04-210215)