Gemeente Helmond


---

Alcoholverbodsgebied vergroot rondom ROC Ter Aa en Kasteel-Noord

Sinds 24 juli 2004 zijn alle gebieden in een straal van 100 meter rondom de Helmondse scholen aangewezen als alcoholverbodsgebieden. Hierbij geldt als middelpunt de hoofdingang van de scholen. Dit betekent dat het verboden is om in deze gebieden alcoholhoudende dranken te nuttigen, of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Op 16 november jl. heeft het College van B&W besloten om in verband met de omvang van het ROC Ter Aa aan de Keizerin Marialaan het alcoholverbodsgebied rondom deze school te vergroten tot een straal van 200 meter. Hierbij geldt als middelpunt de hoofdingang van de school. Bovendien is besloten om ook het park rondom Kasteel-Noord tussen de Keizerin Marialaan, Oostende, de Gulden Aa en het terrein van Zwembad De Wissen aan te wijzen als alcoholverbodsgebied.

Aanleiding van de beslissingen in juli en november om alcoholverbodsgebieden aan te wijzen is de overlast die in de omgeving van scholen en van Kasteel-Noord wordt ondervonden van een bepaalde groep personen. Vaak ontstaat deze overlast doordat die personen ter plaatse alcohol gebruiken.

---

| |